Beskrivning

Modelegenden Valentino har gett världen haute couture i nästan 50 år. Inför den sista visningen, 2007, dokumenterade Vanity Fair-skribenten Matt Tyrnauer den dramatiska avslutningen på en epok. Resultatet blev inte bara en modefilm, utan ett gripande porträtt av ett långt samarbete med partnern Giammetti, en tight inre krets och ett extraordinärt liv med vänner som Gwyneth Paltrow och Elton John.

MODEIKONEN Karl Lagerfeld, känd för sin design av märken som Chanel och Fendi, har tvärkoll på sin image och låter sig sällan intervjuas. Därför kommer det som en överraskning när Lagerfeld uppriktigt berättar om sitt liv i denna dokumentär av Rodolphe Marconi. Om det är ett PR-trick från marknadsföringsgeniet Lagerfeld, eller en genuin längtan hos honom att få demaskera legenden med den stärkta skjortkragen och de svarta solglasögonen, vet nog bara Karl Lagerfeld själv.

När Yves Saint Laurent gick bort våren 2008 lämnade han sin livs- såväl som affärspartner Pierre Bergé i livet. Tillsammans hade de revolutionerat modevärlden - nu återstod en enastående konstsamling som en symbol över deras gemensamma konstnärliga strävan, vilken när den såldes refererades till som århundradets auktion. Genom föremålen, som i sig själva berättar sina historier, och unikt intervjumaterial med Pierre Bergé, är dokumentären en intim skildring av kärleken och konsten som förde Yves Saint Laurent och hans partner samman.

Titta gärna på mina andra auktioner kan samfrakta

porto 54kr plus bubbelkuvert 4kr

Objektnr 631784557

Visningar 99

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 12 maj 21:16

Fashion Collection-Valention-Lagerfeld-Yves Sint Laurent-ny inplastad

Slutpris

|

40 kr

Auktionen är avslutad

LMRS vann auktionen

MATS3514

Solna, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 703 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?