Beskrivning

Obruten. Innehåller 3d-glasögon, 3d-bilder, klisterlappar för att sprida meddelanden med piraternas hemliga språk, ett klistermärke med loggan samt en talong för en tävling.

TV-piraterna var en programserie som visades i SVT som jullovsmorgon under jullovet 1983-1984. Medverkade gjorde bl.a. Anne-Lie Rydé, Ted Åström, Jonna Liljendahl, Mikael Segerström och Bertil Norström. Programmet innehöll bland annat en bokstavs- och rebustävling som var tänkt att ses med speciella 3D-glasögon . Tävlingen presenterades av en tecknad figur som hette Tummen och en robot vid namn Flimmer.

Detta var under det svenska TV-monopolets tid, och seriens fiktiva premiss var att TV-piraterna otillåtet bröt sig in i SVT:s sändningar med sitt program. För att stävja ofoget hade SVT kopplat in MMM - Myndigheter mot massmediamissbruk, som ständigt jagade TV-piraternas mobila TV-studio från plats till plats.

"Vintern 1983 var speciell. Det rådde datorfeber i hela Sverige; vilket innebar att samhället tävlade i att kritisera eller hylla hemdatorer. Det hela kulminerade under julen då drivor av datorer skulle ligga under granen.

Då…mitt i den värsta kalabaliken sände SVT något som gick till historien som kanske det mest vågade de hittills tagit sig för; TV-Piraterna.
Kritiken lät inte vänta på sig; och en liten del av min värld förändrades.

TV-Piraterna var en vågad satsning mot barn och ungdomar som gick ut på att hjältarna låtsades ta sin in i de reguljära sändningar och sände pirat-tv för barn istället för SVT:s ”skittråkiga tv”.

Objektnr 636 892 451

Visningar 75

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mer från säljaren

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Butik

TV-piraternas hemliga julpåse - jullovsmorgon 1983 - Ny Tvpiraterna piraterna

Pris

599 kr

pali71

Eskilstuna, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

4 785 omdömen

Läs omdömen