Beskrivning

Oscar Reutersvärd Originallitografi "Omöjliga kombination",
signerad och numrerad 71/250.

Blad: 30 x 21 cm.
Perfekt skick, oramad.

Oscar Reutersvärd (1915 - 2002) var en svensk målare, tecknare, skulptör och professor.
Han var den förste att skapa "omöjliga figurer", det vill säga teckningar av objekt som vid första anblicken ser normala ut, men som inte går att återskapa tredimensionellt, eftersom perspektivet på något sätt är förvridet och de därför strider mot trigonometrins grundlagar.
Oscar Reutersvärd började teckna omöjliga figurer redan i skolan. Hans första omöjliga figur var en serie kuber som låg omlott i form av en triangel. 1934 publicerades hans första omöjliga figur, en triangel som senare fått namnet Penrose-triangeln (efter Roger Penrose som var en av skaparna av Big Bang-teorin och som hyllade teorin om den omöjliga triangeln). Triangeln och två andra verk har senare givits ut som frimärken i Sverige 1982, graverade av Czeslaw Slania.
Hans verk jämförs ibland med en annan konstnär med omöjliga figurer som motiv, M.C. Escher. Men medan Eschers verk ofta innefattar också befolkade världar avgränsar sig Reutersvärds bilder till geometriska figurer.
Förutom de omöjliga figurerna var Oscar Reutersvärd skulptör, och framställde kedjor och andra objekt som strävar uppåt. Reutersvärds skulpturer i stor skala finns som offentlig konst i flera kommuner i Sverige, ett exempel är verket Trippelrotation i rondellen vid södra infarten till Helsingborg. Reutersvärd ägnade sig under en period även åt att teckna labyrinter, några av dessa har även förverkligats som trädgårdslabyrinter, däribland trädgårdslabyrinten i Sofiero slottspark, Helsingborg.

//

Titta även på mina andra annonser. Jag säljer mycket fint och intressant från konstvärlden. Jag skickar väl inpackat samma dag som betalning.

If you are not from Europe, we can still arrange shipping to any other country. Send me a message to find out the shipping cost.

Objektnr 632583618

Visningar 32

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 12 maj 10:05

Oscar REUTERSVÄRD Signerad litografi "Omöjliga kombination"

Utropspris

|0 Bud

700 kr

Auktionen avslutades utan bud

Oh_My_Art

Nacka, Sverige

5.0

Oh_My_Art

Verifierad

Toppsäljare

537 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?