Beskrivning

Sydafrika 1 Cent 2001. Hyfsat gott skick.

Låt oss förtydliga detaljerna för det sydafrikanska 1-centsmyntet som präglades 2001, som tydligt har två fåglar på framsidan. Dessa fåglar är ett par blå tranor (Grus paradisea), som representerar Sydafrikas nationalfågel och står bland gräsbevuxen vegetation.

Myntet är sammansatt av bronspläterat stål och har en diameter på 19,00 mm. På baksidan visar den vanligtvis valören "1c" tillsammans med andra dekorativa element.

Detta mynt var en del av Sydafrikas serie av cirkulerande mynt och användes ofta i dagliga transaktioner fram till dess avmonetisering 2002. Det sydafrikanska 1-centsmyntet som präglades 2001 har inte bara ett monetärt värde utan förkroppsligar också Sydafrikas anda och arv.

The Blue Crane (Blå Tranan) har en speciell plats i sydafrikansk kultur och bevarandeinsatser. Som Sydafrikas nationalfågel symboliserar den enhet, nåd och motståndskraft. Dess närvaro på myntet återspeglar landets engagemang för att bevara dess unika naturarv och biologiska mångfald.

Utöver dess symbolik har 1 centsmyntet också historisk betydelse. 2001 genomgick Sydafrika en period av övergång och omvandling. Landet hade nyligen kommit ur apartheid och strävade efter att bygga ett mer inkluderande och välmående samhälle. Utgivningen av detta mynt var en symbolisk gest, som signalerade en ny era av hopp, framsteg och enighet för nationen. Dessutom markerade demonetiseringen av 1-centsmyntet 2002 en betydande förändring i Sydafrikas valutasystem, då landet gick mot en mer strömlinjeformad och effektiv monetär ram.

Detta mynt tjänar som en påtaglig påminnelse om den övergångsperioden i Sydafrikas ekonomiska historia.

Att äga det sydafrikanska 1-centsmyntet från 2001 handlar inte bara om att hålla en valuta; det handlar om att få kontakt med en nations anda och dess resa mot frihet, mångfald och motståndskraft. Det är en symbol för hopp, framsteg och den bestående skönheten i Sydafrikas naturliga värld.

Objektnr 631911839

Visningar 42

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 9 maj 21:13

Sydafrika 1 Cent 2001. Hyfsat gott skick.

Slutpris

|

5 kr

Auktionen är avslutad

Behoka vann auktionen

ELUWHIP

Hässelby, Sverige

4.9

ELUWHIP

Verifierad

Toppsäljare

101 omdömen

Mer från säljaren

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?