Beskrivning

WINTERSUN - NY Inplastad CD med omslag i bokformat
The Forest Seasons
Inkl. Bonus Instrumental CD
Utgiven 2017 på NUCLEAR BLAST , Made in Germany
Toppskick
enl. bilder

Wintersun är ett finskt heavy metal- band från Helsingfors som ursprungligen bildades som ett sidoprojekt av Jari Mäenpää , dåvarande sångare och gitarrist i folkmetalbandet Ensiferum .

År 2003 började Mäenpää dra ihop låtar som han arbetat med sedan 1995. Dessa sånger följde specifika teman som Mäenpää beskrev som majestätiska, "rymliga" och melodiska. Medan Mäenpää planerade att uppträda och spela in varje instrument för det första albumet själv, krävde han fortfarande en trummis. Han skickade demos till Kai Hahto , tidigare medlem i Rotten Sound , som gick med på att framföra trummorna.

Efter att ha fått ett skivkontrakt planerade Mäenpää studiotid för att spela in det första albumet. Ensiferums turné för att stödja deras släpp 2004 planerades samtidigt, vilket tvingade Mäenpää att begära ledigt från bandet. Bandet sparkade honom istället och Mäenpää var fri att gå vidare med produktionen av hans självbetitlade album, Wintersun .

Efter releasen av Wintersun hittade bandet permanenta medlemmar för att framföra shower och marknadsföra albumet, även om en keyboardist aldrig skulle hittas på grund av den alltmer komplexa och expansiva karaktären hos orkestreringarna och synthpartierna på den nya musiken som Mäenpää skrev på kl. tiden. 2006 började Wintersun arbetet med deras andra och tredje album, Time I och Time II , som från början var tänkta att släppas som ett singelalbum. Inspelningen började i maj samma år, men albumen skulle bli mottagare av år långa förseningar av en mängd olika anledningar, inte minst var komplexiteten i varje låts mix.

Två av bandets medlemmar, trummisen Kai Hahto och basisten Jukka Koskinen , är också medlemmar i det finska symfoniska metalbandet Nightwish . I november 2023 blev Teemu Mäntysaari fullvärdig medlem i det amerikanska thrash metal-bandet Megadeth , efter att ha fyllt på på deras senaste turné.

Köparen betalar frakt

Inga extra utgifter för emballage

Posten,Schenker eller DHL kan användas som fraktalternativ

Betalas senast inom 7 dagar

Eller betala via PayPal

Samfraktar givetvis. Köper du fler saker så vänta med betalningen tills jag skickat vinnarmail.

Maila gärna frågor

Objektnr 632710847

Visningar 60

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 23 maj 18:10

WINTERSUN - The Forest Seasons - NY Inplastad CD med omslag i Bokformat - 2017

Ledande bud

|

99 kr

Slutar om

plingen58

Borlänge, Sverige

5.0

plingen58

Verifierad

Toppsäljare

7 284 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?