Beskrivning

Minolta Vectis Weathermatic Zoom IX-Date Waterproof Film Kamera.

Kamran fungerar som nytt används en gång i Grekiska havet för två år sedan då användes tre APS rullar 24 åxo används föra året y november i Turkiska hav 2 rullar och föra vecka som strettfoto i Malmö 2024/04/19-25 då kameran fungerar utan någon anmärkning kameran köpte ny i en butik y Karpathos för tre år sedan i nu läget kameran betraktas som en samlings EXCEPTIONELL ART.
Obs…APS RULLAR fins fortfarande att köpa och framkallas i den flesta foto butik.

Minolta Vectis Weathermatic Zoom är en vattentät helautomatisk kompaktkamera med APS-film, introducerad 1998.
Å ena sidan tillhör den Minoltas välkända Vectis-kameraserie för Advanced Photo System. Å andra sidan hör den till den populära Minolta Weathermatic-serien av moderna gula vattentäta sökarkameror för amatörakvanauter. När det gäller sin plastdesign är det ett mästerverk av precisionsarbete eftersom det är ogenomträngligt för vatten (max dykdjup 10m) trots sina många funktionella fönster, reglage och dörrarna till film och batterikammare.
Liksom sin 35 mm filmföregångare är Vectis Weathermatic en modern helautomatisk kamera, med infraröd autofokus, automatisk filmtransport, automatisk exponering och blixt. Den har en 7-elements 30-50 mm 1:4-1:6.4 zoomlins, synlig bakom det stora fönstret i mitten av kamerans front, och en motsvarande optisk zoomsökare. Den har APS-funktioner: val mellan vykort, stort och panoramaformat och PQI-exponeringsinformation. Den kan ta APS-film med hastigheter 25 till 3200 ASA (I bättre tider fanns 100 till 1600 ASA tillgängliga, numera bara 200 och 400 eftersom APS-kameraproduktionen verkar ha avslutats över hela världen).
Kameran har två kontrollspakar på baksidan, en nära sökarögonet för val av utskriftsformat, den andra för att styra zoomen. Förutom en på/av-knapp har kameran ett funktionsval med inställningar OFF, helautomatiskt läge, anti-röda ögon blixtläge, everset blixtläge, blixt av läge, nattporträttläge och tvingad filmbakåtspolning.
Specialfunktioner är självutlösaren med en mycket stark varningslampa i kamerans framsida, och datumstämpling (ej APS magnetisk datumlagring: datum och tid exponeras på filmen). Ett litet LCD-fönster längst upp på kameran visar exponeringsräknaren eller fungerar som datuminställningskontroll. Kameran använder ett CR2-batteri.

Objektnr 632932333

Visningar 26

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 19 maj 09:20

Minolta Vectis Weathermatic Zoom IX-Date Waterproof Film Camera

Utropspris

|0 Bud

444 kr

Slutar om

J.G.R.

malmö, Sverige

5.0

J.G.R.

Verifierad

Toppsäljare

366 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?