Beskrivning

C O L L E C T O R S E D I T I O N
En liten film om ensamhet.
Med 37 minuter aldrig tidigare visat bonusmaterial!
DVD i mycket fint skick!

Torsk på Tallinn – en liten film om ensamhet är en svensk TV-film från 1999 av Killinggänget, regisserad av Tomas Alfredson.
Några svenska män deltar i en gruppresa till Tallinn anordnad av en kontaktförmedling, för att hitta kärlekspartner. Resenärerna utgörs av den försagde dansbandsentusiasten Roland Järverup från Karlskoga, Jan Banan och Slobodan, två skojfriska raggningskonstnärer från Skövde som tröttnat på de lokala kvinnorna, den asociale överliggaren Magnus Ronell, den talträngde renhållnings-entreprenören Lennart Sundström som bor med sin åldriga mor i Vännäs, och ett antal andra män. Resan leds av Percy Nilegård och bussen körs av Lasse Kongo, en svårt alkoholiserad man som talar obegripligt grötig dialekt. För många av deltagarna slutar inte resan riktigt som planerat.
Filmen premiärvisades i SVT 1 den 22 april 1999[2] och är ett exempel på en fiktiv dokumentärfilm. Begreppet Kongo lär vara slang från 1960-talets Stockholm och innebära att någon är tjurig och vresig[källa behövs], vilket stämmer mycket väl in på Gustafssons rollfigur.
Delar av filmen är inspelad i den nästan avfolkade hamnstaden Paldiski i Estland, ett par mil väster om Tallinn. Kvällen då männen får möta de estniska kvinnorna är dock inspelad i Folkets hus i Spånga i västra Stockholm.
Filmen finns även utgiven på DVD, bland annat i "Collector's edition" med 37 minuter bortklippta scener.

Objektnr 631958046

Visningar 55

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 12 maj 12:48

DVD - TORSK PÅ TALLINN

Utropspris

|0 Bud

10 kr

Auktionen avslutades utan bud

Nordanvik6

Uppsala, Sverige

5.0

Nordanvik6

Verifierad

Toppsäljare

883 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?