Beskrivning

pocket i bra skick

Finansmännen Mats Qviberg och Sven Hagströmer befann sig på Karolinska Institutets tvåhundraårsjubileum i Stadshuset fredagen den 27 augusti 2010, när de fick varsitt identiskt sms från HQ Banks nye ordförande: "Kom till kontoret omedelbart. Katastrof."
En dryg vecka senare fanns inte HQ Bank - det bolag de tillsammans byggt upp och ofta kallade ett av sina barn. Bara några månader tidigare hade Sven Hagströmer och Mats Qviberg skålat för tjugo års lyckat samarbete. På finansmarknaderna undrade alla hur det kunde gå så snett för Sveriges mest välansedda finanspar.
Historien om HQ Banks långa uppgång och tvära fall präglas av färgstarka karaktärer. Förutom de två förmögna mediekära grundarna Hagströmer och Qviberg med den höga svansföringen, figurerar också den fartblinde tradingchefen som sades räkna snabbare än datorer. Den tafatte vd:n som var rädd för Mats Qviberg. Och den kloka kvinnan som snabbt insåg problematiken, men som möttes av hån när hon lämnade den sargade bankens styrelse efter att den inte följt hennes råd.
Men hur många hade försökt stoppa utförslöpan, långt innan krisen briserade? När uppkom för första gången problemen i den ödesdigra riskabla tradingverksamheten? Och vilka var egentligen personerna Sven Hagströmer och Mats Qviberg?

****************************************************************

Välkommen till min butik

Jag samfraktar gärna. Kolla gärna in mina andra auktioner/annonser. Du kommer till min butik om du klickar på Loppis-Lisa. I butiken kan du också göra sökningar..

Köp av 2st varor eller fler
När du köper fler varor vänta med betalningen. Jag kommer att ändra till ny fraktkostnad. Tyngre brev/paket skickas med schenker.

Auktioner önskar jag betalning inom 5 dagar

Om du vill vänta med betalningen hör bara av dig

Jag tar ut en hanteringskostnad på 2 kr per brev eller paket

Jag postar måndag, onsdag, torsdag och fredag.

Mina betalningsuppgifter kommer i vinnarmailet från Tradera

Specified shipping refers to Sweden. Alla varor till utlandet skickas endast spårbart.

Om du väntar på ett mail från mig titta i skräpposten, mycket fastnar där.

Ha det gött

Loppis-Lisa

Objektnr 632411195

Visningar 18

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Den stora bankhärvan Av Carolina Neurath

Pris

39 kr

Loppis-Lisa

Arvika, Sverige

5.0

Loppis-Lisa

Verifierad

Toppsäljare

4 995 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?