Beskrivning

Jag "skänker bort" min lilla – men rymliga – segelbåt, med tillhörande båtvagn. Jag tror inte "Gratis" finns här på Tradera, så därför har jag satt ett symboliskt pris.

Båten är mycket lättseglad, styv och trygg. Den är 5,40 m (knappt 18 fot) och väger 800 kg, med halva vikten i fenkölen. Detta gör den betydligt styvare än till exempel Stortrissen. Tack vare ”Maxi-formen” är den troligen den rymligaste i denna storlek. Perfekt för upp till fyra personer.
Fyra personer sover gott på de mjuka dynorna. Unikt för just min båt är ett skott i förpiken, bakom vilket du kan stuva undan större saker. Tack vare det, plus alla förvaringsfack under dynorna, har man gott om plats att sitta eller ligga. Hyllorna har bra plats för småsaker. Akterluckan har gott om plats för ankare, tampar, fendrar, bensindunk och liknande.
Båten har fyra segel: storsegel, genua, fock och spinnaker. Sprayhood finns samt pulpit fram och bak. Bommen är en revbar rullbom och sitter högt över huvudhöjd. Storsegelskotet är fäst på roderkulten, så sittbrunnen är därmed helt ren. Självlänsen fungerar bra även i hårt väder och gropig sjö.
Under alla dynor finns förvaringsfack med luckor. I ett av facken finns en smart plats för ett tvålågigt spritkök. Under sittbrunnen finns en rejäl utdragbar låda för mat och hushållsgrejor.
Jag har dragit enklare 12 V el till lanternorna, rufflampa, bilradiokontakter, dubbelt cigguttag och en elpump med lång slang, som gett mig rinnande vatten från en 25 liters dunk. Dunk ingår inte.
Allt trä behöver ses över. Ruffluckorna fungerar, men ser inte roliga ut. Sittbrunnstrallen behöver också ses över, liksom de få trälisterna.
Båten står påmastad i vagnen, vilket gör den enkel att sjösätta, i Göta Älv alldeles intill.

Båtvagnen är en kraftig fyrhjulig med dragstång och handske för kula. Jag har haft vagnen uppställd på betongblock och därmed skonat däcken. Så alla däck är i bra skick och går runt.
Vagnen betraktar jag som en sjösättningsvagn, för klubbens ramp. Jag har aldrig kört den ute på vägen, så ska du köra det bör du kontrollera funktionen.

Utrustning finns på en lista som jag kan mejla dig. Inget är inköpt efter 2016. Ingen motor ingår. (En fyra hästars med lång rigg fungerade fint för mig.)
Bilder på uppställd båt och tom inredning är från i år. Bilder från sjösatt och inredd båt samt segling är äldre. Jag har även många fler bilder, både aktuella på båten som uppställd och från mina seglingar.
Du får gärna rådfråga mig hur mycket som helst, om både om båten och segling.

Båten finns i Surte Motorbåtsklubbs låsta område och därför måste jag vara med när du ska titta på den. Jag själv bor i Göteborg. Klubben är mycket trevlig och billig, framför allt jämfört med klubbar i göteborgsområdet.
Här hittar du klubben: https://surtemotorbatsklubb.se

Objektnr 635268687

Visningar 123

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 8 jun 07:28

Segelbåt Monark 540 segel båt Gratis Skänkes Bortskänkes

Utropspris

|0 Bud

500 kr

Auktionen avslutades utan bud

tramera

Göteborg, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

1 525 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också