Beskrivelse

Oversat af

Tidningen Se från 1941.

Omslaget: Statsminister Per Albin Hansson med dotter i årets första maj-tåg.

Reportage: SE har besökt Tomelilla och gjort ett reportage om orten och om människorna där. Köpingen Tomelilla ligger omgiven av bördig mark och det finns en särskild energi i denna skånska lilla ort. Skåneprofilen Theodor Tufvesson fotograferas framför järnvägsstationen i Tomelilla. Bilder från olika miljöer i Tomelilla. Bild på stadsbussarna som kör på gengas. Bild på rektor Arthur Östling. Rektor Thure Jepsson. Yngve Andrén från Tomelilla byagård.

Reportage: Traditionsenligt har första maj firats i Stockholm. Det är oroliga tider och det allt handlade om var det pågående världskriget. Bilder på dem som höll tal: Per Albin Hansson, Folkpartiets ledare Gustaf Andersson i Rasjön utanför Vaggeryd. Bilder från folkmyllret och fanorna.

Reportage: Studenterna på Chalmers i Göteborg har varit ute på stan och spexat. På de lustiga bilderna. Adolf Bergmark. Unge studenten Bertil Grandien från Söderhamn, släkt med tidningsdynastin i staden. Inez Magnusson. Björn Kiessling.

Reportage: Knut Ljungqvist är en framgångsrik krögare. Han har öppnat en restaurang i Hotell Anglais vid Stureplan. Se får följa med honom när han visar runt på restaurangen.

Reportage: SE har träffat några män som berättar vilken hobby de har. På bild: Direktör Robert Ahlin som samlar på tidningar. Disponent Gustaf Hammarström som samlar på vapen. Fabrikör Gunnar Holmgren som samlar på konst. Olle Liljeson samlar på grammofonskivor. Anton Severin samlar på föreningsmärken. Hans Liljedahl samlar på cigarrer.

Reportage: Carl Garaguly är en stor musiker. Han kom till Sverige 1923 och har bl a varit konsertmästare i Göteborg. SE träffar honom. Han är en populär dirigent och han har integrerats väl i det svenska samhället. Redan i sitt hem i Ungern var han ett musikaliskt underbarn.

Reportage: Ilse Werner är stor filmstjärna i Nazityskland. Nu har hon besökt Stockholm och SE följde med henne på en promenad på stan. Hon är 20 år och född på Java. Hon firar stora triumfer i Tredje riket just nu.

Reportage: Kriget har kommit till Iran. SE redogör för den senaste utvecklingen och shahens reaktion.

Bild Ebon Aronsson är 18 år och hon har korats till majdrottning i Göteborg.

Se även mina andra tidningar till salu!
Jag samfraktar!

Varenr. 634 251 679

Visninger 75

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

3 dage

Mere fra samme butik

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Andre kan også lide

Butik

Se 19 1941 Tomelilla, Bertil Grandien, Björn Kiessling, Carl Garaguly, Chalmers

Pris

139 SEK

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verificeret

Topsælger

406 anmeldelser

Læs anmeldelser