Beskrivelse

Oversat af

Tidningen Se från 1943.

Reportage: SE har besökt Stockholms stadsbibliotek och nu skildrar man lokalerna och verksamheten där. Interiör- och exteriörbilder. Bilder på: Eva Hökerberg, bibliotekarie Axel Waldner, fröken Solbritt Olsson, Sven Beckman 14 år och expert på esperanto. Anita Thuné som går på Franska skolan. Anna Landegren.

Reportage: På Valhallavägen i Stockholm finns Epidemisjukhuset. Varje morgon är det lång kö här. Det är anhöriga som köar för att träffa sina sjuka barn. Just nu sprider sig scharlakansfeber i Stockholm och sjuka barn måste låsas in. Barnen gråter när de får se mamma genom glasrutan. Det svider i mammahjärtat när hon inte får hålla om sitt gråtande barn.

Reportage: SE har besökt Hermodshuset i Malmö. Bild på huset utvändigt och invändigt. Bilder på: direktör Gustaf Carne, rektor Gunnar Gaddén, ingenjör Einar Cromnow, Curt Sinde, John Torneld

Reportage: Elsa Knutsson är mamma och hon tillhör Stockholms många fattiga. SE får komma in i hennes trånga bostad där hon tar hand om sin familj, efter bästa förmåga. Hon är ensamstående mamma till sex barn och vardagen är en kamp. Hyresvärden vill vräka familjen. Barnen går i trasiga kläder. De bor på Tegnérgatan och de får socialbidrag. Hos barnen finns dock drömmar om en bättre framtid. Kanske blir det bättre sen...

Reportage: SE har träffat Rosa Fittinghof och hennes pudlar. Hon håller till i Djursholm och hon älskar sina hundar.

Reportage: Berlin går inte att känna igen. Ruiner, grus och misär. SE visar de senaste bilderna från Tysklands huvudstad, en fruktansvärd syn. Det värsta är att det förmodligen kommer att bli värre framöver.

Reportage: Finland är allierade med Tyskland i kriget, men det kommer allt fler uppgifter om att finländarna har mycket svårt för nazism. Tyskarnas ideologi är svår att hantera för finländarna, som i de flesta fall har helt andra värderingar.

Reportage: Henriksbergs anrika restaurang vid Amerikabåtarna i Göteborg har nyöppnat. På bild: Fritz Scheel, Birgit Hasselquist, ekonom Alf Neuman, Einar Fagstad m fl.

Reportage: Tidningen porträtterar Wendell Willkie. Han är politiker i USA och nu spår många att han ska bli landets näste president.

Bild: Maj Rubenson från Närke och Margot Carlstedt är två unga kvinnor. Nu är de på en stor bild i tidningen.

Se även mina andra tidningar till salu!
Jag samfraktar!

Varenr. 627 873 329

Visninger 148

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

3 dage

Mere fra samme butik

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Andre kan også lide

Butik

Se 52 1943 Stockholms stadsbibliotek, Berlin, Rosa Fittinghof, Gunnar Gaddén

Pris

129 SEK

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verificeret

Topsælger

409 anmeldelser

Læs anmeldelser