Beskrivelse

Oversat af

Tidningen Se från 1942.

Omslaget: Folke Bernadotte af Wisborg iförd traditionella indiankläder.

Reportage: Tidningen har besökt Visingsö. Bild från hamnen med Gränna i fonden. I hamnen ligger mycket timmer. På bild: Harald Fransson, kusk på Visingsö. Arne Melton och hans fru som turistar i Visingsö för att komma från beredskapen en stund. Bild på ett remmalag. Bild på Brahekyrkan. Bild på Näs ruiner. Bild på ett bröllop på Visingsö.

Reportage: SE har besökt Kristinehamn för att skildra staden i ord och bild. Det bor 14 000 människor i Kristinehamn. Bild på borgmästare Elis Nordfenfelt. Bild på Yngve Bihl. Bild från redaktionen på Kristinehamns-Posten. Bild på kyrkan. Bild på Gustaf Frödings gamla hem i staden. Bild på ett original, en gammal gubbe som är känd bland invånarna i Kristinehamn. Bild på välkänd korvförsäljare i staden.

Reportage: En bomb har slagit ned i nöjes-Sverige. Alice Babs har nämligen gått ut och berättat att hon har förlovat sig, med en ung man från Bollnäs! Det handlar om en 23-årig affärsman vid namn Nils Ivar Sjöblom. Bilder på Nils Ivar Sjöblom iförd badbyxor och Alice Babs iförd baddräkt medan de badar.

Reportage: Maja-Lisa Hall är lokal skönhetsdrottning i Borås. Nu har hon engagerats av Kirre Danielsson i Fjällbacka. Maja-Lisa Hall är en av de unga damer som ska dansa hula hula på hawaiianskt vis för badgästerna. Nu blir det kvinnlig fägring för alla i Fjällbacka.

Reportage: På ett uppslag i tidningen visar man hur de nyaste bombplanen i kriget fungerar. Illustrationer av flygplan och fakta.

Reportage: Julius Dahlqvist kallas för "Vädergubben". Han spår i väder. Tidningen har träffat honom och nu berättar han hur vädret ska bli under resten av 1942. Framtiden får utvisa om han får rätt!

Bild: Karin Gardt är på en helsidesbild i tidningen. Hon är 19 år och anställd på landsfiskalkontoret i Arvidsjaur. Hon är dotter till avlidne landsfiskalen i Öjebyn, Piteå, Ragnar Gardt.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Varenr. 625 167 376

Visninger 179

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

3 dage

Mere fra samme butik

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Andre kan også lide

Butik

Se 32 1942 Visingsö, Kristinehamn, Maja-Lisa Hall, Karin Gardt, Yngve Bihl

Pris

129 SEK

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verificeret

Topsælger

404 anmeldelser

Læs anmeldelser