Beskrivelse

Oversat af

Saknas lite delar, se bild.

Stanley-hyveln nummer 78 är en klassisk, dubbelsidig stöthyvel (på engelska kallad “rabbet plane” eller “fillister plane”) designad för att göra spår, fogar och kanter i trä. Den är särskilt användbar för att hyvla av kanterna på trästycken eller skapa skåror, rabatter och falsar, vilket gör den till ett mångsidigt verktyg för snickare och hantverkare.

Egenskaper hos Stanley 78:

1. Konstruktion: Stanley 78 är tillverkad av gjutjärn, vilket ger den en robust och hållbar konstruktion. Den har en bred bas för stabilitet och precision i hyvling.
2. Blad och inställningar: Hyveln har ett blad (järn) som är placerat i en vinkel på 45 grader, vilket ger effektiv träavverkning. Den är utrustad med en justerbar djupstopp och en skäranslagsguide (spånkloss) som kan justeras för att ställa in bredden och djupet på den skåra eller kant som hyvlas.
3. Dubbelsidig användning: Stanley 78 har en design som gör det möjligt att hyvla både med och mot kornet, vilket gör den användbar i olika riktningar och för olika typer av träarbeten.
4. Handtag och stöd: Den har ett främre handtag (knopp) för bättre kontroll och grepp, samt ett sidhandtag för ökad stabilitet vid användning.
5. Funktioner för falsning: Hyveln är speciellt utformad för att göra falsar och rabatter (spår längs kanten av en träbit). Detta är särskilt användbart vid tillverkning av dörrar, fönster, paneler och andra snickerier där precisa fogar behövs.
6. Justerbart sidoanhåll: Stanley 78 är försedd med ett justerbart sidoanhåll, vilket gör att användaren kan justera hyvelns inställningar för att passa olika arbetsstycken och för att säkerställa att hyveln följer kanten på träbiten korrekt.

Användning:

Stanley-hyveln nummer 78 används ofta av både professionella snickare och hobbyister för att skapa rena och exakta fogar. Den är särskilt populär för sitt prisvärda och funktionella utförande och är ett standardverktyg i många verkstäder runt om i världen.

Denna hyvelmodell har varit i produktion sedan slutet av 1800-talet och är fortfarande en favorit på grund av sin pålitlighet, hållbarhet och mångsidighet i träbearbetning.

Varenr. 644 454 331

Visninger 134

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

3 dage

Mere fra den samme kategori

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Andre kan også lide

Lør. 21 sept. 17:52

Stanley No. 78 Hyvel

Førende bud

|

92 SEK

Slutter om

Tobiass89

Stenungsund, Sverige

Verificeret

86 anmeldelser

Læs anmeldelser