Beskrivelse

Oversat af

M7085-012119 RYGGSÄCK ST tillverkad av Haglöfs.
Ryggsäck ST (Ryggsäck Modell STor) utvecklades ursprungligen till Arméns Jägarskola där den användes med stor framgång. Säcken är en av Försvarsmaktens bästa genom tiderna och var omåttligt populär på grund av sin goda bärkomfort. Den tillverkades under flera decennium parallellt med andra militära säckar som LK 35 och LK 70. bl.a. därför säcken fortfarande delades ut till soldater som hade problem att bära de nyare, mer tekniskt utvecklade säckarna, trots att den börjat försvinna från utrustningskort under 1970-talet. Ryggsäck ST ansågs som ”tillåten variation” ända fram till 90-talet för soldater med ryggproblem eller andra skäl..
Själva säcken är gjord i canvastyg förstärkt med läder och sadelgjord. Botten är klädd i vattenavvisande galon. Bärramen är av stål. Locket har långa remmar för att säcken skall kunna ”överpackas”. På locket sitter också remmar för att spänna fast utrustning ovanpå ryggsäcken.
Ryggsäcksöverdrag m/62 medföljer och är gjort för säcken med krokar som passar i särskilda fästen.
Kort sagt kanske den bästa säck som FM haft. Skicket är extremt bra, i princip oanvänd.
Funkar fortfarande att använda civilt vid vandring men helst för dig som vill skapa en korrekt tidstypisk mundering för en jägarsoldat.
Priset höjt pga skicket

Varenr. 639 073 378

Visninger 273

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Mere fra samme kategori

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Andre kan også lide

Lør. 27 juli 10:02

Ryggsäck ST med ryggsäcksöverdrag m/62

Slutpris

|

891 SEK

Auktionen er afsluttet

longhathuc vandt auktionen