Beskrivelse

Oversat af

Boken HANDBOK I UNDERRÄTTELSETJÄNST av Carl Hammer.

OBS. SISTA EXEMPLAR AV RESTUPPLAGAN

Lärobok för de underrättelseagenter som i både fred och krig har till uppgift att under falsk identitet infiltrera och verka i fientligt territorium och främmande land.
Handboken beskriver alla de metoder som används av dagens hemliga agenter. Grundligt beskrivs hur agenter skall värvas, fiendens agenter och säkerhetspolis upptäckas och undvikas, hur hemliga möten skall arrangeras och hur dagens elektroniska avlyssningsutrustning på bästa sätt skall utnyttjas för utföra de uppdrag som agenten med nödvändighet utsätts för. Även andra metoder beskrivs i detalj, såsom hur vakt- och spårhundar skall undvikas eller elimineras, vilka möjligheter som en agent på flykt kan utnyttja för att inte bli infångad, samt hur gränsposteringar och poliskontroller kan undvikas vid illegala gränsövergångar.
Boken ger även en utförlig beskrivning av de människotyper, som kan värvas till att bli uppgiftslämnare åt agenten eller på annat sätt förmås att förråda sitt land. I boken beskrivs som exempel på hur underrättelseoperationer ska bedrivas dessutom mer än fyrtio autentiska fall, av vilka vissa aldrig tidigare har avslöjats.
Utförliga kapitel beskriver den avlyssningsutrustning, som agenten kan utnyttja eller konfronteras med. Alla de metoder som används för att med hjälp av alla sorters modern teknik inhämta information beskrivs i detalj. Dolda mikrofoner, bandspelare eller än mer avancerade hjälpmedel som laseravlyssningsutrustning kan utnyttjas. Hur information kan inhämtas från bostäder, kontor, militära områden och datorsystem, även s k skyddade sådana, beskrivs i stor detalj.
Även de metoder som har visat sig användbara för att stå emot och överleva förhör och tortyr redovisas noggrant, liksom de metoder som kan utnyttjas för att fly från fångenskapen och ta sig tillbaka till den egna gränsen eller frontlinjen.

189 sidor. Mer än 100 illustrationer. Tryckår 1996. Häftad.
Oläst.

Kolla även mina övriga auktioner. Samfraktas givetvis.

Varenr. 636 121 091

Visninger 57

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

7 dage

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Andre kan også lide

Lør. 29 juni 21:17

HANDBOK I UNDERRÄTTELSETJÄNST av CARL HAMMER - SISTA EX AV RESTUPPLAGAN

Udbudspris

|0 Bud

899 SEK

Slutter om

senap5

vallentuna, Sverige

4.9

Verificeret

Topsælger

953 anmeldelser

Læs anmeldelser