Beskrivelse

Oversat af

En sällsynt möjlighet att fördjupa sig i Finlands hjältehistoria! Denna auktion erbjuder en exceptionell samling av finska medaljgrupper från 1918, en period som markerar Finlands kamp för självständighet och dess efterföljande inbördeskrig. Dessa medaljer är inte bara föremål av skönhet utan bär på berättelser om mod, offer och nationens återfödelse.
1 olika medaljgrupper med urkunder som samtliga är över 100år gamla, och urkunder, medaljerna med ros och spänne där spännet har texten "SYD FINLAND", inklusive miniatyr medaljer är i mycket fint och exemplariskt fint och eftertraktat samlarskick, detta är en ovanliga variant i detta exemplariska samlarskick och är ekonomiskt värderad av Catawiki expert 700-800 Euro, dvs. 7.000-8.000kr!!
Urkunden är signerad av finlands president Gustaf Mannerheim och har sigill tryck.
Extremt sällsynt att hitta banden på medaljerna i detta perfekta skick utan blekning!


Om Medaljerna:
Under 1918 genomgick Finland en av de mest turbulenta perioderna i sin historia. Efter att ha förklarat sig självständigt från Ryssland i december 1917, utkämpade landet ett blodigt inbördeskrig mellan "de vita" (regeringstrogna styrkor) och "de röda" (arbetarrörelsen). Dessa medaljer tilldelades som erkännande av mod och tjänst under dessa konflikter, vilket gör dem till viktiga historiska artefakter.

Samlingens Höjdpunkter:

Sällsynthet & Historisk Betydelse: Inkluderar "Sydfinland"-markeringen, en unik detalj som speglar de regionala konflikterna under inbördeskriget.Variation: Samlingen inkluderar medaljer med rosetter och miniatyrer, samt en särskilt sällsynt urkund på svenska.

Bekräftad Äkthet: Samtliga föremål är autentiska, med dokument som bär G. Mannerheim signatur, en central figur i Finlands kamp för självständighet.

Investera i Historia:
Denna medalj grupp med urkunder är värderad till 5000-8 000 kr (500-800 Euro av Catawiki auktionsexpert), vilket reflekterar det normala samlarvärdet för dessa unika objekt med tanke på kronans låga kurs i förhållande till Euro och urkunden är i exemplariskt fint skick trots över 100års ålder. Sällsynt medalj grupp i detta skicka med ros och band med texten "SYD FINLAND" Dessa medalj grupper representerar en investering i en tid av stor betydelse för Finland och erbjuder en direkt koppling till nationens födelse och de prövningar som formade dess framtid.

Varför Denna Samling?
En ode till Finlands modiga kamp för frihet och självständigheten chans att äga en del av nordisk och militär historia, med artefakter som vittnar om en avgörande period i Finlands historia.En unik investeringsmöjlighet i samlarobjekt vars värde och betydelse bara kommer att öka över tid. Detta är ett sällsynt parti som sällan erbjuds på samlarmarknaden.

Så här fungerar auktionen:
Budgivningen är nu öppen för denna exklusiva samling. Se till att lägga ditt bud för att säkra dessa historiska skatter som inte bara berättar historien om Finlands väg till självständighet utan även är en symbol för nationens uthållighet och styrka.
Tänk på att auktionen avgörs i slutsekunderna så sätt din automatiska budgivare på det pris du är villig att betala, annars riskerar du förlora auktionen och kvalitets objekt som detta ser du inte varje dag!

Placera ditt bud nu och bli en del av Finlands stolta historia!

OBS! Utrop endast 499kr, en bråkdel av det ekonomiska värdet! Kort auktion endast 3 dagar, lägg budgivaren på det bud du är intresserad att ge då auktionerna alltid avslutas i slut sekunderna!

Varenr. 636 545 917

Visninger 125

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Andre kan også lide

Søn. 23 juni 19:48

Sällsynt finsk medalj med miniatyr 1918 med ros och spänne med urkund!

Udbudspris

|0 Bud

499 SEK

Auktionen blev afsluttet uden budgivning

utgplus

Njurunda, Sverige

4.9

utgplus

Verificeret

Topsælger

829 anmeldelser