Beskrivelse

Oversat af

Ovanlig Sindy Pedigree Sindy's Magic Cooker kök 1980

Till skillnad från några av Sindys andra tidigare scensättare, skapades och skapades den magiska kokaren av Pedigrees eget forsknings- och utvecklingsteam (FoU). Det var en fristående lyxspis med spishäll, grill/spett och ugn. Spisen designades för att matcha resten av Sindys befintliga Eastham E-Line köksenheter och därför tillverkades den främst i gul, vit och kromfärgad plast med tryckta dekaler för att simulera strömbrytare och digitala timerklockor för både grillen och ugnen. Denna spis var en dyr sak, 1980 kostade den 23 pund, den krävde 6 AA-batterier, och det var en ganska sofistikerad elektronisk leksak. Faktum är att det var Pedigree Sindys första digitala leksak.

Från toppen av apparaten fanns det en grill i ögonhöjd som kopierade den senaste trenden för spisdörrar i glas (egentligen gjord av HIPS – High Impact Polystyrene). Den hade en silverfärgad grillbricka kombinerad med ett rotisserie med gult spett. En kyckling av plast kunde sättas in på grillbrickans spett, som när den försiktigt sätts in i grillen skulle koppla in ett litet kugghjul. Denna åtgärd skulle tända en lampa i grillen och genom att använda tumhjulet på toppen av spisen kunde spettet roteras och simulera kycklingen som tillagas.

Hällen är kromfärgad med en räfflad svart & krom stänkback. Den har fyra svarta solida kokplattor och till höger fyra svarta faux-brytare och en på/av-knapp. När spisen slås på lyste en indikatorlampa bredvid strömbrytaren rött. Varje kokplatta har tre stift, en av plast och de andra två av metall, dessa ger de kontakter som behövdes för att komma i kontakt med metallskivan fäst på botten av grytorna och kastrullerna.

Ugnen hade också en ny fashionabel ugnslucka i glas (återigen gjord av HIPs) och den kom med en stor silverstekplåt. När brickan satts in helt i ugnen tändes en ugnslampa och efter några minuter lät en automatisk summer som en riktig ugnstimer.
(Denna silverplats medföljer inte)

I botten av spisen finns en stor förvaringslåda för alla tillbehör.

De olika matlagningsljuden utlöstes av en svart keramisk ring på metallskiva på botten av varje panna. Tjockleken på skivan som användes för varje kastrull eller panna ger det elektriska motståndet som krävdes för att utlösa rätt ljud vid kontakt. Dessa matlagningsljud spelades in på en Mrs Mabel Bings gasspis, hon var mamma till Peter Bing som arbetade för Pedigree's R&D. Han tillbringade en kväll med att spela in matlagningsljud i sin mammas kök och banden skickades till Hong Kong där de digitaliserades och sattes på chips.
Det fanns fyra olika ljusorange plastgrytor och stekpannor som kunde placeras på hällen:

Med följer:
1 visslande vattenkokare som stiger till ett crescendo
1 stekpanna som gjorde sprakande och knäppande ljud,
1 kastrull som gjorde kokande och bubblande ljud.
1 kyckling på spett

Jag får den att fungera med belysningen. Alla tillbehör att låta men inte varje gång. Kan vara att jag inte är teknisk, men de låter iallafall om alla tillbehör. Se bilder för mer detaljerad beskrivning, då de är en del av objektets skick.

Vattenkokaren visslar
Stekpannan knastrar
Kastrullen bubblar

En fantastisk leksak helt enkelt!!

Ref 44481

Sindy Barbie Flyer

Varenr. 648 110 462

Visninger 15

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Køb mere og spar på fragten

 

Samlet fragt

7 dage

Mere fra den samme kategori

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Andre kan også lide

Sindy Pedigree Sindy's Magic Cooker kök 1980 Ref 44481

Slutter 27 okt. 19:37

Udbudspris

0 Bud

599 SEK

LutfiochTiger

Barcelona, Spanien

4.9

LutfiochTiger

Verificeret

Topsælger

197 anmeldelser

Læs anmeldelser