Beskrivelse

Oversat af

7" singel med The Lurkers - Just Thirteen.
B-sidan : Countdown
Utgiven 1978 på BEGGARS BANQUET
Bra skick på skivan
Mindre slitage på omslaget , spår av tejprester på omslagets baksida
EJ Nypress
Briljant Punk !
enl. bilder

The Lurkers är ett brittiskt punkrockband från Uxbridge , västra London . De är kända för att vara den första gruppen någonsin på Beggars Banquet Records för vilka de släppte två album, varav det första listade i UK Albums Chart , medan fem singlar också listade i UK Singles Chart .

The Lurkers bildades sent 1976, den ursprungliga line-upen bestod av Pete Stride på gitarr, Pete "Manic Esso" Haynes på trummor, Pete "Plug" Edwards på sång och Nigel Moore på bas . Edwards ersattes av Howard Wall efter några repetitioner, med honom som blev bandets road manager. Stride var bandets främsta låtskrivare. Bandet spelade sin första spelning på Uxbridge Technical College i december och stödde Screaming Lord Sutch för en publik på 10. Bandet var ett av de tidiga punkbanden som spelade live under de första månaderna av Roxy Club i London . Moore ersattes snabbt av Arturo Bassick. De stödde The Jam i februari 1977, Eater i mars och Slaughter & The Dogs i april.

The Lurkers spelade in fyra sessioner i Maida Vale Studios för John Peel på BBC Radio 1 , mellan 1977 och 1979. Deras debutsingel "Shadow", den första releasen på Beggars Banquet Records , röstades fram av John Peels lyssnare till årets tolfte bästa låt. i Festive Fifty 1977 . med "Love Story", B-sidan, på nummer 31. Bassick lämnade bandet efter denna första singel och ersattes av den tidigare Saints- medlemmen Kym Bradshaw, som lämnade innan inspelningen av den tredje singeln, 1978 års "Ain 't Got a Clue"/"Ooh, Ooh I Love You" som såg Moores återkomst till bandet. Den singeln var deras största hit och nådde nummer 45 på brittiska singellistan .

Följande månad nådde bandets debutalbum, Fulham Fallout , nummer 57 på brittiska albumlistan . En recensent beskrev det som "överlägset deras bästa med produktion som verkligen får gitarren att sparka. Det är slarvigt och amatörmässigt, men det är det som gör det så bra." "Be My Prisoner", en låt från albumet, dök också upp på Streets , ett samlingsalbum från 1977 med tidiga brittiska punkband från en mängd olika oberoende skivbolag.

I januari 1979 släpptes The Lurkers femte singel, "Just Thirteen", och 2001 fanns den med på Mojo magazines lista över de bästa punkrocksinglarna genom tiderna. En månad efter släppet av denna singel dök The Lurkers låt "I'm on Heat" upp, tillsammans med låtar av mer kända band som The Jam och The Stranglers , på punksamlingen 20 of Another Kind ( Polydor , POLS 1006). Albumet nådde nummer 45 i den brittiska listlistan. Ett annat av bandets spår, "Out in the Dark", dök upp på uppföljaren 20 av Another Kind Volume 2 .

Bandets andra album mottogs inte lika väl, kritiskt eller kommersiellt, som deras debut, och bandet splittrades för några år. Pete Stride samarbetade med "Honest" John Plain (av det engelska punkbandet the Boys ) och släppte ett album i januari 1980. 1982 ombildade Stride Lurkers. De skrev på för Stoke-on-Trent -baserade skivbolaget Clay Records , för vilka de släppte fyra singlar och ett album. Bandet bröts upp igen 1984.

Under åren sedan har de återförenats med olika medlemmar och fortsätter att spela in och uppträda runt om i världen än i dag. Deras arv är dock främst baserat på deras produktion från sena 1970-talet. "Shadow", "Ain't Got a Clue" och "Just Thirteen" i synnerhet citeras av punkcognoscenti som klassiska exempel på stilen, och dyker fortfarande upp då och då på genreöversiktssamlingar. Den nuvarande line-upen är: Bassick (bas och sång) som också spelar för 999 , Dave Kemp (gitarr) och Stuart Meadows (trummor). I januari 2009 stödde bandet punklegenderna Buzzcocks på fjorton dejter av deras turné i Storbritannien. Alla Lurkers studioalbum som släpptes mellan 1988 och 2008 gjordes av Arturo Bassicks inkarnation av bandet.

Medlemmar

Köparen betalar frakt

Inga extra utgifter för emballage

Posten,Schenker eller DHL kan användas som fraktalternativ

Betalas senast inom 7 dagar

Eller betala via PayPal

Samfraktar givetvis. Köper du fler saker så vänta med betalningen tills jag skickat vinnarmail.

Maila gärna frågor

Varenr. 644 444 959

Visninger 25

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

7 dage

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Andre kan også lide

Tors. 26 sept. 16:25

The Lurkers - Just Thirteen 7" singel - 1978 - Beggars Banquet

Udbudspris

|0 Bud

99 SEK

Slutter om

plingen58

Borlänge, Sverige

5.0

plingen58

Verificeret

Topsælger

7 445 anmeldelser

Læs anmeldelser