Beskrivelse

Oversat af

Skivan är ny och kommer med downloadkod via Bandcamp.

Lyssna på Spotify: https://open.spotify.com/album/113cG6x6ilik2NDGMCi2h6?si=OgBXMy3YQCGVPbYCPq7zdg

Artist: Sebastian Mullaert & Henrik Frendin
Title: Hind
Format: 2x12" vinyl (gatefold) + Digital download via Bandcamp
Label: Lamour Records
Cat nr: lamour192vin
Genre: Modern Classical

Promotext: Ibland hamnar saker i livet i en perfekt cirkel. Ett sådant exempel är projektet 'HIND' av de hyllade och grammisnominerade musikerna Sebastian Mullaert och Henrik Frendin. De har i över 40 år kombinerad forskning och kreativa utsvävningar inom den samtida elektroakustiska musikens rum.

Det första mötet mellan de två var redan 2006 på Musikhögskolan i Malmö. Efter en lysande karriär inom den elektroniska dansmusikscenen fick Sebastian uppmärksamhet från etablerade internationella medier som Mixmag, FACT, Electronic Beats och Crack och nominerades två gånger till svensk Grammis både för sitt soloarbete och för sitt projekt Minilogue. Han röstades fram i "Top Live Acts In The World" av Resident Advisor för hans respektingivande framträdanden som berörde alla världens hörn från Boiler Room, Berghain och Fabric. Mullaert blev intresserad av att återvända till sina rötter som klassiskt utbildad musiker, och letade efter nya sätt att integrera klassisk och elektronisk musik, vilket kulminerade i hans fantastiska "Natthall" med Zurich Philharmonic Orchestra som presenterades i BBC Music Magazine "Top 10 Post Classical Albums" 2020.

Under tiden turnerade Henrik Frendin internationellt för att marknadsföra sitt soloalbum 'Viola con Forza' som blev nominerat till en Grammis i kategorin 'Klassiskt solo'. Henrik ansågs vid den tiden vara en av Skandinaviens ledande violister. Det albumer var en sammanställning av verk av ledande svenska kompositörer, alla stycken tillägnade Henrik. För att möta hans vision om att utöka och utveckla ljudpaletten för ett elektroakustiskt stränginstrument, konstruerades ett nytt förstärkt stränginstrument kallat Electric Viola Grande, byggt och skapat av Richard Rolf speciellt för honom. Denna unika femsträngade viola sätter en ny standard för autentiskt ljud och design inom området för elektroakustisk instrumenttillverkning. Frendins första framträdande på scen med det nya instrumentet var vid ett framträdande i Wiener Concerthaus som soloartist på "Lange Nacht der Neue Klänge".
Naturligtvis väckte detta Mullaerts intresse, så han anmälde sig till privatlektioner hos violaprofessorn.

Vi spolar framåt till 2024 och duon återförenad i HIND-projektet, med huvudinspirationen och utgångspunkten i naturen.
Det var en upplevelse på nära håll med en vildhjortsunge och dess beskyddande mamma medan de båda mediterade i skogen som albumet har fått sitt namn från. "Bli nästan överös av naturens skönhet - det var ett ganska magiskt ögonblick som aldrig har hänt mig förut eller någon annan jag känner för den delen", Säger Sebastian.

Med albumet 'HIND' förs både Mullaert och Frendins kreativa praktiker och olika musikaliska bakgrunder till en ny nivå av teknisk och konstnärlig prestation. Första spåret 'Dawn' utspelar sig lugnt, solen kommer upp, mörkret klarnar. Medans det pigga 'Stepping Stone' och albumtitelspåret 'Hind' elegant använder melodi, rytm och harmoni; ett resultat av en serie långa inspelningar där Frendins spel bearbetas, loopas och förvrängs i realtid av Mullaert, där Frendin lägger till stränglager i realtid genom improvisation och Mullaert utför multilayerlooping.

Den himmelska "Starling Solitude" och luftiga "Stardance" andas fritt som naturen själv och skapar en stämningsfull njutning. Det finns en ljudlig dialog mellan de två artisterna som suddar ut gränserna mellan akustisk och elektronisk musik och som har experimentlust och frihet i centrum.
- Jag vaknade en morgon och fick den här visionen om nyfikenheten på hur våra olika ljudvärldar skulle matcha och skapa någon form av synkronicitet", säger Henrik.

De milda klangerna i 'The Fogs' och de djupt eteriska ljudlandskapen i 'Another Form of Wings' avslöjar två artister med en djup koppling till ljud och till varandra, medan den inåtvända 'Embrace' har en vackert spöklik atmosfär som sakta växer fram.

Varenr. 644 341 705

Visninger 18

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

1 dag

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Andre kan også lide

Ons. 25 sept. 17:36

Sebastian Mullaert & Henrik Frendin - Hind (Dubbel LP i gatefold)

Udbudspris

|0 Bud

350 SEK

Slutter om

Virre909

Gävle, Sverige

5.0

Verificeret

Topsælger

151 anmeldelser

Læs anmeldelser