Beskrivelse

Oversat af



Civilization är ett brädspel som utspelar sig i antiken. Spelet inköptes av mig 1984 och har spelats 1 gång. Allt komplett och i nyskick. Lådan har några naturliga bokhylleskav.

Spelet är ett skicklighetsspel för 2 till 7 spelare. Det täcker utvecklingen av antika civilisationer från uppfinningen av jordbruket ca 8000 f.Kr. till Roms framväxt runt mitten av 200-talet f.Kr. Varje spelare leder en nation av folk över spelplanen, som är en kart över östra Medelhavet och Främre Orienten, när de försöker skapa en nisch för sig själva och sin kultur.

Även om strider och territoriell strategi är viktiga, är detta inte ett krigsspel eftersom det inte vinns genom strid eller erövring. Istället är syftet med spelet att uppnå en nivå av övergripande framsteg som involverar kulturella, ekonomiska och politiska faktorer så att sådana konflikter som uppstår är ett resultat av rivalitet och markbrist snarare än en önskan att eliminera andra spelare. Nomad och bonde, krigare och köpman, hantverkare och medborgare har alla en viktig roll att spela i civilisationens utveckling. Det är den spelare som mest effektivt ändrar tyngdpunkten mellan dessa olika synsätt som kommer att uppnå den bästa balansen och vinna.
(från Introduktion till regelboken för Avalon Hill-utgåvan)

Det här spelet har ett stort antal följare och anses allmänt vara ett av de bästa spelen om forntida civilisationer. Varje spelare tar på sig rollen som ledare för en gammal civilisation, som illyrierna eller babylonierna. Din uppgift är att vägleda ditt folk genom tiderna genom att expandera ditt imperium och använda dess intäkter för att finansiera nya tekniska framsteg, som läs- och skrivkunnighet, metallbearbetning eller juridik. Framstegen hjälper din civilisation att bättre hantera sina problem samt hjälper till att föra med sig nya framsteg.

Civilization anses allmänt vara det första spelet någonsin som införlivade ett "teknikträd", vilket gör det möjligt för spelare att få vissa föremål och förmågor först efter att vissa andra föremål har erhållits. Denna inflytelserika mekanism har antagits av otaliga andra brädspel, kortspel och datorspel.

Priser och utmärkelser

Vinnare av 2018 UK Games Expo Best Board Game (Strategic Style) Judges Award
1982 Charles S. Roberts bästa spel som utspelar sig före 1900-talet
1982 Charles S. Roberts nominerad till Best Pre-Twentieth Century Game

Varenr. 645 962 182

Visninger 51

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

1 dag

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Andre kan også lide

Fre. 4 okt. 10:53

Civilization - Brädspel från 1984 - Avalon Hills version i mycket gott skick

Førende bud

|

250 SEK

Slutter om

sveasen

ÖSMO, Sverige

5.0

Verificeret

37 anmeldelser

Læs anmeldelser