Beskrivelse

Oversat af

Ett måste för samlaren av strategispel!

Alexander the Great är ett brädspel från Avalon Hill som utspelar sig i antikens Grekland.
Makedonier mot perser i det avgörande slaget vid Gaugamela. Spelet är i gott till mycket skick. Jag köpte det själv i slutet av 1970-talet och det har aldrig spelats. Finns dock vissa tecken på över 40 års lagring, främst på lådan.

Alexander den store är ett krigsspel med medelhög komplexitet som återskapar ett forntida slag på slätten i Gaugamela år 331 f.Kr. Spelare tar på sig rollerna som Alexander den store och kung Darius III när den makedonska armén drabbar samman med den persiska. Här gäller det att erövra så mycket territorium som möjligt från motståndaren.

Spelplanen är hex-baserad. Förbandstyperna inkluderar infanteri, falanger, kavalleri, vagnar och elefanter. Spelsekvensen är rörelse, defensiv eld och närstrid. Vid strid används ett tärningskast som korsrefereras i en sannolikhetstabell. Ett glidande moralspår avgör vilken tabell som kommer att användas för att lösa striden.

Spelet består av ett 22" x 28" spelbräde, 108 olika stansade spelpjäser, en tabell över stridsresultat och en 24-sidig regelbok.

Betyg av Avalon Hill Komplexitet - 5

Spelet är för 2 spelare och rekommenderas för åldrarna 12 år och uppåt.

Varenr. 645 573 505

Visninger 105

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Andre kan også lide

Man. 30 sept. 11:34

Unikt tillfälle Alexander the Great - Brädspel från 1974

Førende bud

|

200 SEK

Slutter om

sveasen

ÖSMO, Sverige

Verificeret

36 anmeldelser

Læs anmeldelser