Beskrivelse

Oversat af

En bok om den vardagliga entusiasmens psykologi. ISBN: 51-27-07293-2

I sin tidigare bok, Flow. Den optimala upplevelsens psykologi (1992) presenterade författaren begreppet flow ur ett teoretiskt perspektiv. Flow uppstår när allting fungerar som bäst, när en persons hela skicklighet tas i anspråk för att hon ska lyckas med en uppgift.

Denna bok tar upp de begrepp och resonemang som fördes i föregående arbete, men framställningen och definitionerna av begreppen är koncentrerade. I boken diskuteras frågor som: När känner vi lycka? Författaren berör vikten av relationer och samspel med andra, samtidigt som vi måste lära oss stå ut med ensamhet. Här ges också enkla vardagliga recept på hur vi ska kunna uppnå flow i det vi sysslar med och på så sätt förbättra vår livskvalitet. Det rör sig om ganska handgripliga råd som att t ex utforma dagliga aktiviteter så att man får de mest givande erfarenheterna av dem. Många vet inte vilka inslag i livet de verkligen tycker om – därför får vi rådet att inventera dagen, föra dagbok. Tänka över situationen – vad passar mig bäst, när mår jag som bäst? Vi kan också göra arbetet mer meningsfullt genom att ge extra uppmärksamhet åt varje enskilt moment för att förändra och förbättra.

Mihaly Csikszentmihalyi är professor i psykologi i Chicago. Han har forskat kring vad det är som gör oss lyckliga, hur vi egentligen tillbringar vår tid och hur vi upplever våra aktiviteter.

Som ny, 224s
Jag samfraktar - titta på mina andra auktioner

Varenr. 643 262 038

Visninger 23

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Andre kan også lide

Tirs. 1 okt. 18:48

Finna Flow: Den vardagliga entusiasmens psykologi av Mihály Csíkszentmihályi inb

Pris

120 SEK

Maria04

Harplinge, Sverige

5.0

Maria04

Verificeret

Topsælger

2 161 anmeldelser

Læs anmeldelser