Beskrivelse

Oversat af

Karneval förlag
296 sidor

Innehåll: Samfrakt gäller:

I Monty Python-filmen Life of Brian som regisserades av Terry Jones ställs frågan om vad romarna egentligen har gjort för oss. Svaret som ges i boken Barbarerna av Terry Jones och Alan Ereira är: inte mycket.

Det har skrivits många böcker om Romarriket ur romarnas perspektiv. Desto färre ur ickeromarnas, de så kallade barbarernas, perspektiv. Men Barbarerna är just en sådan bok.

Den bild som här framträder kommer att förvåna många. Roms unika drag var inte som vi lärt oss dess konst, vetenskap och filosofi. Inte heller var det laglydighet, humanitär omsorg eller sofistikerad politisk kultur. På alla dessa områden var Rom i själva verket ofta underlägset de folk det erövrade. Rom baserade sin makt på ett enda försteg: den stående armén.

Vi har i själva verket mycket mer att tacka barbarerna för än männen i toga, menar författarna. Och bara det faktum att vi ännu tänker på kelter, goter, hunner och så vidare som barbarer betyder att vi i närmare tvåtusen år har svalt den romerska propagandan med hull och hår. Vi låter fortfarande romarna definiera vår värld och vår historiesyn.

Varenr. 644 923 253

Visninger 26

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

3 dage

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Andre kan også lide

Fre. 27 sept. 20:15

Inb- Terry Jones, Alan Ereira - Barbarerna: romarrikets historia - Nyskick -2009

Udbudspris

|0 Bud

75 SEK

Slutter om

460411

VÄSTERÅS, Sverige

4.9

Verificeret

Topsælger

1 368 anmeldelser

Læs anmeldelser