Beskrivelse

Oversat af

Aktionen gäller 5 st potatislökar/schalottenlökar av sorten Læsøstammen
De är i blandade storlekar från 2024 års skörd.

Skickar på måndagar med postnord i spårbart paket till ombud.

Danmark, Från ön Læsø

Læsøstammen NGB16538

Historia: Læsøstammen av schalottenlök. 1946 kom de första schalottenlökarna till Læsø. Det var trädgårdskonsulten Gylling som kände till Læsø och dess sandiga jord och även kände ägaren till gården Juelsminde, där de första schalottenlökarna planterades. Det blev en stor framgång och inom några år odlades schalottenlök från gården Juelsminde över hela Læsø i större eller mindre mängd. 1948 köpte en gårdsägare vid namn Axel Andersen sin schalottenlök från Juelsminde. Tage Larsen köpte 600 kg schalottenlök av Axel Andersen 1975, som han har odlat sedan dess. Det speciella med odlingen på Læsø är att resten av landet fick skicka in schalottenlöksskörden centralt, varefter nästa års lök lämnades tillbaka. De var alltså blandade från hela landet. Här var det bara Læsø som var undantaget, på grund av fraktkostnaderna från ön. Læsøstammen är därför den enda rena "oförorenade" stammen i Danmark.

Egenskaper: Klassisk schalottenlök, som sätts i början av april. Små schalottenlök blir färre större schalottenlök, stora schalottenlök blir fler små.

Allium cepa var. aggregatum

Potatislök är en form av matlök som till växtsättet påminner om schalottenlök såtillvida att varje sättlök bildar ett knippe med smålökar. Potatislök är härdig och kan odlas upp till zon 7.

Växtplats och jordmån.

Soligt läge med fuktighetshållande, lucker mullrik och varm jord med hög kalkhalt, pH ca 7,5.

Sådd och såtid.

Förökning sker med övervintrade smålökar som planteras ut när jorden blivit lite uppvärmd och frostrisken är över. Planteringsdjup 2-3 cm, plantavstånd 10-15 cm x 10-15 cm mellan varje lök.

Varenr. 645 979 821

Visninger 70

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Andre kan også lide

5 st Læsøstammen, Potatislök / schalottenlök , kulturväxt,Utsäde, Allium,sättlök

Slutter 27 okt. 14:43

249 SEK

Draupnerz

Hallstavik, Sverige

5.0

Draupnerz

Verificeret

Topsælger

398 anmeldelser

Læs anmeldelser