Beskrivelse

Oversat af

Säljer en fikon planta av sorten Bornholm, ca 40 cm, ca 1 år gammal. Kan odlas planterad i krukor ute på altan eller balkong, sol till halvskugga är bästa placeringen. De kan även stå inomhus, då så ljust som möjligt. Vintertid ute klarar denna sort utetemperaturer ner till -8 grader (se nedan), skyddas från stark kyla, kan även tas in för vinterförvaring. Jag har mina fikonträd ute året runt, bor då i zon 1-2.

Bornholmsfikon är en populär sort som är lättodlad och ger bra med frukt. Den tillhör gruppen Adriafikon som har fördelen att de bildar frukt utan pollinering. Fikon i andra grupper kräver pollinering som utförs av en särskild stekel som inte finns här i Sverige. Googla gärna hur man sköter dem, det finns bra tips, ex. Wexthuset, Odla.nu, Plantagen eller Sara Bäckmo.
Odla nu: "I de sydligaste delarna av Sverige kan Bornholmsfikon klara sig bra till och med utan något som helst skydd på vintern. Så i växthus, skyddad mot kalla vindar, klarar den säkert -8 grader. Plantan kan visserligen frysa tillbaka något, men den skjuter nya skott på våren. För att hjälpa fikonet kan du ge den lite marktäckning. Lägg en stor hög med torra löv runt plantan, så att tjälen inte går ner och skadar rötterna. Man kan också pröva att skydda kronan genom att stoppa in halm eller liknande mellan grenarna eller vira om med säckväv."

ENDAST AVHÄMTNING, skickas inte, för stor för det. Krukan ingår inte.
Betalning inom 3 dagar efter vunnen auktion.
Och till sist, snälla buda inte om du inte har för avsikt att genomföra köpet.
Lycka till!

Varenr. 645 718 478

Visninger 29

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

3 dage

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Andre kan også lide

Søn. 29 sept. 20:32

Fikon planta Bornholm ca 65 cm med flera stammar

Udbudspris

|0 Bud

200 SEK

Slutter om

BHz

Askim, Sverige

5.0

Verificeret

Topsælger

2 038 anmeldelser

Læs anmeldelser