Beskrivelse

Oversat af

Hej!

Plantan på bilden behöver inte vara den du får men alla är väldigt fina. Första bilden är på moderplantan.

Jag skickar med största försiktighet och packar väl. Då den är så liten är det bra om den kan odlar vidare i lite fuktig miljö.

Monstera deliciosa 'Thai Constellation' MKT VARIGERING - Historia och Skötseltips

Historia Monstera deliciosa 'Thai Constellation' är en exceptionell och eftertraktad variegerad variant av den ikoniska Monstera deliciosa. Denna speciella form utvecklades i Thailand genom vävnadsodling och är känd för sina slående mönster som liknar stjärnbilder på natthimlen. Bladen pryds av dramatiska vita och krämgula variegeringar som är mer omfattande än de flesta andra Monstera-varianter, vilket har gjort den till en älskad växt bland samlare världen över. Dess skönhet och sällsynthet gör den till ett eftertraktat inslag i varje växtsamling.

Monstera deliciosa i sin naturliga form har sitt ursprung i Central- och Sydamerikas tropiska regnskogar, där den växer som en klättrande epifyt. Den unika 'Thai Constellation' skiljer sig genom att ha stabil variegering, vilket betyder att de ljusa mönstren behåller sin tydlighet över tid och inte försvinner med nya blad.

Skötseltips

Ljus: 'Thai Constellation' trivs i starkt, indirekt ljus. Den variegerade delen av bladen saknar klorofyll och är därför känslig för direkt solljus, vilket kan orsaka brännskador. Placera den nära ett fönster som ger mycket naturligt ljus, men undvik direkt exponering för solens strålar.

Vattning: Håll jorden jämnt fuktig men inte genomblöt. Växten är känslig för övervattning, så låt den översta delen av jorden torka ut innan du vattnar igen. Se till att krukan har bra dränering för att förhindra vattenansamling och rotröta.

Luftfuktighet: Som en tropisk växt föredrar 'Thai Constellation' hög luftfuktighet, gärna över 60%. En luftfuktare eller regelbunden sprutning av bladen med vatten kan hjälpa till att skapa en idealisk miljö, särskilt under vintermånaderna när inomhusluften tenderar att vara torrare.

Jord: Använd en väldränerande jordblandning, till exempel en mix av standard krukjord, orkidébark och perlit, för att ge rötterna god tillgång till både luft och fukt. Denna typ av jord efterliknar växtens naturliga miljö och främjar hälsosam tillväxt.

Näring: Gödsla växten regelbundet under växtsäsongen (vår och sommar) med ett balanserat, svagt gödselmedel. Använd näring var 4–6 vecka för att främja bladens färg och allmän hälsa. Undvik att gödsla under vintern då växten går in i vilofas.

Skadedjur: Var vaksam på vanliga skadedjur som spindkvalster, trips och bladlöss. Inspektera bladen regelbundet och vid behov, behandla angrepp med insektsmedel eller neemolja.

Förökning: Förökning av 'Thai Constellation' är svårare än för vanliga Monstera deliciosa, eftersom det inte alltid är möjligt att bevara den starka variegeringen i nya skott. Sticklingar kan tas från en mogen växt, och det är bäst att använda en metod som inkluderar luftrot för att maximera chansen till framgång.

Med rätt skötsel kan Monstera deliciosa 'Thai Constellation' MKT VARIGERING bli en imponerande och långvarig del av din växtsamling, känd för sin unika och spektakulära variegering.

Hör av er om ni har några frågor.

Allt gott
Plantthatplant

Varenr. 645 091 720

Visninger 188

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

3 dage

Mere fra den samme kategori

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Andre kan også lide

Søn. 22 sept. 16:43

Monstera deliciosa ’Thai Constellation’ MKT VARIGERING

Førende bud

|

162 SEK

Slutter om

plantthatplantshop

Malmö, Sverige

5.0

plantthatplantshop

Virksomhed

Topsælger

511 anmeldelser

Læs anmeldelser