Beskrivning

Välkommen till Plastiz Auktioner!

Här budar ni på 2 sticklingar tagit från min stora Elefantöra.

Vetenskapligt namn (Latin): Pilea peperomioides

De är tåliga och växer fort!

Familj: Nässelväxter (Urticaceae)


Elefantöra – fakta och skötselråd

Elefantörat är växten som passar den som har dåligt tålamod. Denna eleganta växt kommer att hålla dig sysselsatt i år framöver, då den fullkomligen skjuter ut nya sticklingar och skott åt dig som du antingen kan bevara i samma kruka för att få en fylligare växt, eller sätta om i nya krukor för att sprida grönskan till fler platser i hemmet.


Plantera stickling

  • Avvakta med att plocka sticklingarna till dess de har växt till sig till en höjd om minst 8 cm. Om du har flera sticklingar att välja mellan så ska du se efter vilken som ser starkast och störst ut, och satsa på den i första hand.
  • Försök att ta med så mycket av rötterna som möjligt genom att gräva ur sticklingen från krukan hellre än att klippa av den precis där bladen börjar. Fokusera hellre på att försöka klippa så nära moderplantan du kan.
  • Snurra lite på sticklingen och se efter så att den ser frisk och hel ut. En regel är att desto större sticklingen är när du tar den, desto större sannolikhet att den kommer att klara sig och växa till sig snabbt.
  • Fyll nu upp en kruka med blomjord. Eftersom jord sjunker när den blir blöt så kan du med fördel vattna lite mellan varven under tiden du fyller upp krukan. Använd fingret för att göra ett litet hål i mitten, där du sedan sätter ner din stickling. Fyll igen med jord och tryck till så att du känner att plantan står någorlunda stabilt i krukan.
  • Placera din nya planta i ett fönster med en bra kombination av ljus och halvskugga, och vattna därefter lagom mycket. Låt plantan torka ut mellan varven, och försök undvika att låta den stå alltför blött.
Källa, internet....

Objektnr 631396021

Visningar 33

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 4 maj 12:25

Elefantöra, två sticklingar

Utropspris

|0 Bud

15 kr

Auktionen avslutades utan bud

Plastiz

Filipstad, Sverige

5.0

Plastiz

Verifierad

Toppsäljare

1 329 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?