Beskrivning

Tidningen Femina från 1958.

Reportage: Femina har besökt Siljansgården i Tällberg. På bild ser vi Henrik Alm. Det är han som driver Siljansgårdens gästhem. Rektor Henrik Alm intervjuas och han visar runt. Det här är en unik plats i Dalarna oh Henrik Alm är en mycket underhållande värd!

Reportage: Gun Hohenthal-Andersson bor i Avesta och hon är husmor på en gård. Tidningen åker hem till henne och man skildrar hennes vardag. Hon är också en mycket skicklig konstnär!

Reportage: Eric Elfwén är konstnär. Han är gift med Leida Rives-Elfwén. Leida kommer ursprungligen från Estland. Nu bjuder de in Femina till sitt hem och de lagar exotisk mat!

Reportage: Torsten Jörnstedt är direktör och han har ett sommarboende som kallas för "Långholmsnäs", utanför Nynäshamn. Nu har Femina fått komma in i det huset och ta bilder i de olika rummen. Se så mysigt det är!

Reportage: Nils Almgården är agronom och han är gift med Greta Almgården. De bor i en villa i Västerås och nu visar de upp hur det ser ut där.

Reportage: Även reklamtecknare Åke Ivarsson och hans fru Karin Ivarsson har fått besök av Femina. Titta så vackert det är hemma hos dem. De bor i en trevlig sommarstuga på Värmdö.

Reportage: Birgit Salén har en härlig altan. Nu får vi se på bild hur hon har inrett den.

Reportage: Johanna Friberg är en söt ballerina, skriver Femina. Nu har de träffat henne och tagit bilder på henne. Johanna Friberg är verksam vid Operan och hon är enda dottern i en stor familj. Johanna Friberg tycker om att pyssla. Hon är huslig! Nu visar hon upp några av de saker hon har skapat i tidningen.

Reportage: Så fort en karl försöker laga mat, ta hand om en bebis eller stryka skjortor så brukar kvinnorna i omgivningen skratta. Det ser ju så tafatt ut! Frågan är dock om inte vi kvinnor skulle uppmuntra våra män i stället, skriver Femina. En man KAN faktiskt hjälpa till därhemma, tycker Femina.

Reportage: Femina har besökt Schweiz för att ta reda på hur familjelivet ser ut där. Det visar sig vara ganska annorlunda jämfört med i Sverige.

Artikel: Görel Isos och Curt Isos är på bild. De har nämligen dansat i entréhallen på Dramaten. Till vardags bor Görel Isos och Curt Isos på Åda Gods i Trosa.

Artikel: Yvonne Brosset har fått medalj av kungen. Orsaken är att hon är så duktig på att dansa. Bild på Yvonne Brosset.
Artikel: Ett antal flickor har deltagit i en dansuppvisning. Vi ser dem på bild: Anne Roppe, Charlotte Dahlin, Yvonne Wachtmeister, Sylvi Wrande, Aimée Lagercrantz och Lillemor Bernhard.

Samt vackra, tidstypiska modebilder m.m.

Titta gärna på mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar.

Objektnr 620899200

Visningar 134

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Femina 23 1958 Tällberg, Torsten Jörnstedt, Eric Elfwén, Gun Hohenthal

Pris

139 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

393 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Mer för dig