Beskrivning

Saxons veckotidning från 1976.

Reportage: Kan verkligen fruntimmer köra bil? Ja, det kan de. När däckfabriken i Gislaved efterlyste testförare, alla karlars drömjobb, då lyckades tre hemmafruar få det! Vivi Körsell var sköterska på läkarmottagningen i Gislaved och sedan hemmafru. Nu är hon testförare! Varje dag kör hon den slingriga vägen mellan Hillestorp och Skillingaryd. Sedan tar hon Sveriges vackraste motorväg upp till Gylene Uttern. Damerna kör som en hel karl!

Reportage: I Haparanda finns Sveriges första idrottslekis. Alla barnen på lekskolan är på bild. Ledarna heter Juhani Sjöblom och Jan-Evert Lindmark. Haparanda Idrottslekskola är den enda i sitt slag i Sverige!

Reportage: Svenske sjömannen Ralf Olsson sitter i fängelse i USA, i Marquette Branch Prison i Marquette, Michigan. Han har dömts för mord, men själv har han inte haft någonting med brottet att göra över huvud taget. Saxons besöker honom och intervjuar honom i fängelset. Ralf Olsson är uppvuxen i Helsingborg och nu berättar han om sitt ovanliga liv.

Reporter: Saxons reporter Monica Brannäs har rest till Las Vegas och ätit på lyxkrogar och spelat på casino, för Saxons räkning. Nu berättar hon hur det är att turista i den märkliga staden i öknen.

Reportage: Kjell Dahlström är en före detta polis som har köpt en ranch i lilla byn Tärenäs någon mil utanför Tranås. Här lever han sitt familjeliv tillsammans frun Ulla Dahlström samt barnen Marie Dahlström, Tomas Dahlström och Caroline Dahlström. Nu har han lyckats tjäna en miljon på sina hästar!

Reportage: Ragnar Schöldström träffade en ung vacker kvinna 1917 i Göteborg. De gifte sig. Men efter fem år skilde de sig. Sedan dess betalar Ragnar underhåll till kvinnan, trots att de inte har setts på 54 år! Får det verkligen gå till så här? Saxons träffar Ragnar Schöldström på hans sommarställe på Öland.

Annons: Uppslag i färg: Volvo 343.

Titta gärna på mina andra annonser med tidningar.

Jag samfraktar!

Objektnr 576892156

Visningar 332

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Saxons nr 36 1976 Haparanda, Vivi Körsell, Ragnar Schöldström, Gislaved

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

393 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Mer för dig