Beskrivning

- Det är så mysigt att komma hem till trollmor. Alltid kaffepannan på och kakor i massor. Den bästa fikan som finns! Alltid lika välkomnande och med glimten i ögat! Hoppas du aldrig kommer att sluta att bjuda på fika!!!
Utgivningsår: 2001
Model: RBA 886
Storlek: h 11,5 cm
I fint skick, inga skador.

Samlartrollen började ges ut 1999 och det har kommit nya troll varje år fram till 2017 som var sista året.
Ges ut i en begränsad och numrerad utgåva.

Rolf Jonas Lidberg, född 26 maj 1930 i Järkvissle, Liden i Medelpad död 15 februari 2005 i Sundsvall. Var en svensk författare, målare och sagotecknare.
Rolf Lidberg var son till skogsarbetaren Jonas Mauritz Lidberg och hans maka. Lidberg var som konstnär autodidakt, men bedrev konststudier i Florens 1953 som Fondazione Lerice-stipendiat. Han arbetade huvudsakligen med illustrationer för olika sagoböcker och tidskrifter, och illustrerade bland annat Gustav Sandgrens Trollet, som tappade sitt skägg (1952).
Han var en stor barnboksförfattare, konstnär och illustratör. Rolf var känd för sina underbara målningar och böcker om hans mycket mänskliga och glada tomtar och troll. Av konstkritiker anses han vara vår tids John Bauer.
Hans troll var mycket mänskliga, och oftast sysselsatta med något ute i naturen som bär- eller svampplockning eller fiske. Ett flertal av böckerna har översatts till 12 olika språk.

Objektnr 632409107

Visningar 48

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 5 jun 13:46

Rolf Lidberg - RBA - trollmor bjuder på fika - samlarsaker

Pris

249 kr

Gothneo

Göteborg, Sverige

5.0

Gothneo

Verifierad

Toppsäljare

198 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?