Beskrivning

Claes Giertta, vägg ljusstakar,mässing, signerad, 1900-talets andra del.
Claës Erik Johan Knut Giertta (1926-2007) var en mångfacetterad konstnär, silversmed och formgivare med en betydande karriär som sträckte sig över flera decennier. Efter att ha utbildat sig vid Konstfacks högre avdelning HKS, etablerade Giertta sin egen ateljé och smedja i Stockholm från 1954. Han blev känd för sitt energifyllda och expressiva formspråk, som ofta innefattade kontrasterande släta och skrovliga ytor.

Under sin tid som silversmed och skulptör utförde Giertta en mängd olika uppdrag för både privata och offentliga kunder. Han skapade bland annat kyrksilver till Adolf Fredriks kyrka och Engelbrektskyrkan i Stockholm. En av hans mest kända skapelser är Borgmästarkedjan i silver, som vägde 2,5 kg och pryddes med motiv ur stadens historia från 1200-talet och framåt.

Gierttas verk visade ofta en kraftfull och dramatisk stil, vilket inspirerade många unga konsthantverkare under 1960- och 70-talen. Han var även en framstående formgivare och är känd för att ha designat flera betydande priser och utmärkelser, inklusive Grammisplaketten och Skytteanska priset.

Passa på och investera i dessa konstverk! Fler bilder kan skickas vid förfrågan. Allt gott..

Objektnr 633646603

Visningar 136

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 26 maj 20:12

Väggljusstake, "The Elephant" Signerade 2 stycken

Ledande bud

|

500 kr

Auktionen är avslutad

Reservationspris ej uppnått

Mer från säljaren

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också