Beskrivning

Myntet på 2 milliemes "örnrygg" från Egypten, präglat 1962, är ett anmärkningsvärt stycke numismatisk historia. På framsidan har den valören "? ??????" (2 milliemes) i arabisk skrift, tillsammans med en skildring av den egyptiska örnen, en symbol för makt och suveränitet. Baksidan visar vanligtvis olika nationella symboler eller emblem, såsom vapenskölden eller andra dekorativa element.

Motivet bakom denna myntdesign var att visa upp Egyptens nationella identitet och hävda dess suveränitet genom skildringen av det kraftfulla örnemblemet.

Bakgrunden och historien för detta mynt sammanfaller med Egyptens postkoloniala period, då landet försökte etablera sitt oberoende och främja sitt kulturarv genom sin valuta. Myntet på 2 milliemes "örnrygg" skulle ha cirkulerats tillsammans med andra valörer som en del av Egyptens monetära system.

Designberättelsen involverar sannolikt samarbete mellan konstnärer, designers och regeringstjänstemän för att skapa ett mynt som förkroppsligar Egyptens nationella stolthet och kulturella betydelse. Detaljerna och detaljerna i myntets design skulle ha varit noggrant utformade för att säkerställa dess estetiska tilltalande och symboliska värde.

Attraktionskraften för 2 milliemes "örnrygg"-myntet ligger i dess historiska betydelse, estetiska skönhet och kulturella relevans. Samlare kan dras till det för dess sällsynthet och unika design, medan vanliga medborgare skulle ha använt det i sina dagliga transaktioner och uppskattat dess representation av egyptisk identitet och suveränitet.

I termer av betydelse tjänar detta mynt som en påtaglig påminnelse om Egyptens rika kulturarv och nationella stolthet. Det symboliserar landets motståndskraft och suveränitet, vilket gör det till en värdefull artefakt för samlare och entusiaster som är intresserade av egyptisk historia och numismatik.

***ALTERNATIVE SHIIPPING ONLY FOR EU BUYERS OUTSIDE OF SWEDEN***

Objektnr 632203270

Visningar 48

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 19 maj 01:05

2 Milliemes 1962 Egypten.

Slutpris

|

3 kr

Auktionen är avslutad

Ahrenberg vann auktionen

ELUWHIP

Hässelby, Sverige

4.9

ELUWHIP

Verifierad

Toppsäljare

100 omdömen

Mer från säljaren

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?