Beskrivning

2 milliemes-myntet från Egypten, präglat 1962, har en design som speglar landets kulturella och historiska arv.

På framsidan hittar du sannolikt valören "? ??????" (2 milliemes) med arabisk skrift, tillsammans med en skildring av olika nationella symboler som sfinxen, pyramider eller andra ikoniska landmärken.

På baksidan visas typiskt Egyptens emblem, som ofta inkluderar en representation av landets vapen eller andra nationella symboler. Motivet bakom denna myntdesign var att tillhandahålla en praktisk och visuellt tilltalande form av valuta för vardagliga transaktioner i Egypten.

Valören 2 milliemes skulle ha använts i stor utsträckning i handeln under den perioden.

Bakgrunden och historien för detta mynt sammanfaller med Egyptens postkoloniala period, då landet försökte hävda sitt oberoende och främja sin kulturella identitet genom sin valuta. 2 milliemes myntet skulle ha varit en del av Egyptens monetära system, tillsammans med andra valörer.

Designberättelsen involverar sannolikt samarbete mellan konstnärer, designers och regeringstjänstemän för att skapa ett mynt som är både estetiskt tilltalande och kulturellt betydelsefullt.
Detaljerna och detaljerna i myntets design kan variera något beroende på präglingsåret och eventuella uppdateringar eller modifieringar som gjorts över tiden.

Attraktionskraften för 2 milliemes-myntet ligger i dess historiska betydelse, praktiska användbarhet och kulturella värde. Samlare kan dras till det för dess estetiska tilltalande och sällsynthet, medan vanliga medborgare skulle ha använt det i sina dagliga transaktioner. I termer av betydelse fungerar 2 milliemes-myntet som en påtaglig symbol för Egyptens identitet och suveränitet. Den representerar en länk till landets rika kulturarv och historiska arv, vilket gör det till en meningsfull artefakt för både samlare och entusiaster.

Objektnr 632556134

Visningar 53

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 22 maj 00:04

2 Milliemes 1962 (Vapensköld Design) Egypten

Utropspris

|0 Bud

3 kr

Slutar om

ELUWHIP

Hässelby, Sverige

4.9

ELUWHIP

Verifierad

Toppsäljare

100 omdömen

Läs omdömen

Mer från säljaren

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?