Beskrivning

Poster Flag Size ca: 75 X 110 cm Material: Polyester
Samlarobjekt i nyskick, ej använd,
Konstplansch av tyg, tygaffisch, posterflag.
Flera Formel 1-förare, som Michael Schumacher, Fernando Alonso, Mika Häkkinen, Lewis Hamilton, Rubens Barrichello och David Coulthard anser att Senna är den bästa föraren någonsin.

Senna blev för sina insatser invald i International Motorsports Hall of Fame 2000.

Ayrton Senna da Silva, född 21 mars 1960 i São Paulo, död 1 maj 1994 i Imola i Italien, var en brasiliansk racerförare som blev världsmästare i Formel 1 tre gånger. Bruno Senna är hans systerson.

Senna debuterade i Brittiska F3-mästerskapet i det sista loppet säsongen 1982. Han tog pole position, satte snabbaste varvtid och vann loppet. Året därpå körde Senna formel 3 i West Surrey Racing. Bilen han körde var en Ralt RT3-Toyota. Senna inledde med nio segrar innan han körde av på Silverstonebanan. Sedan följde några dåliga lopp och värste konkurrenten Martin Brundle tog ledningen i poängstriden med en poäng och två lopp kvar. Senna visade sin styrka och vann de återstående loppen och tog hem F3-titeln 1983.

Senna var en mycket skicklig och spektakulär racerförare, som senare blev världsmästare i formel 1 tre gånger, säsongerna 1988, 1990 och 1991. Hans många dueller med Alain Prost tillhör formel 1-sportens mest rafflande. Senna anses vara en av de snabbaste förare som någonsin funnits i formel 1,[1] vilket hans rekord på 65 pole position bevisar. Michael Schumacher tangerade dock och slog rekordet senare, men han behövde 233 lopp jämfört med Sennas 162 för att uppnå samma antal.

Senna omkom under San Marinos Grand Prix 1994. Det blev en mycket tragisk tävling, eftersom österrikaren Roland Ratzenberger redan hade omkommit under tidskvalificeringen inför det loppet.

Sennas död Senna ledde i inledningen av San Marinos Grand Prix då hans bil plötsligt for av banan och in i betongmuren vid Tamburello. Senna avled troligen på grund av att han fick en del av hjulupphängningen genom hjälmen. Han avled på sjukhuset i Bologna utan att ha återfått medvetandet. Dagen före hade Roland Ratzenberger, som körde för Simtek, omkommit vid en krasch i Villeneuvekurvan.

Sennas krasch innebar att Williams åtalades, men stallet frikändes. Teorierna om vad som orsakat olyckan har varit många. En teori är att styrningen slutade fungera medan en annan anser att däcktrycket var för lågt varför bilen kom att ligga för nära banan. Sennas död blev hur som helst ett stort avbräck för formel 1 eftersom han var den stora stjärnan. Ayrton Senna blev 34 år och fick en statsbegravning, han vilar nu på Morumbi-kyrkogården i São Paulo.

Som svar på teorierna om lågt lufttryck i däcken infördes efter Sennas död regeln om en planka under Formel 1-bilen och om plankan är för nött efter en tävling diskvalificeras bilen.

---------------------------------

Jag skickar ca varann vecka beroende om jag är borta på spelningar.
Hinner då ej svara på mail eller tradera meddelande när jag turnerar.
Men lugn, jag mailar alltid kunder i samband när det packas och är postat.
Tack för att du handlar!
CharliesMusic medlem sen 2007 på Tradera


Kolla alltid din mail för mer information om leverans!
Vinnarmailet skickas ut automatiskt efter ca 10 minuter
med ett fyrsiffrigt "1234" order nummer,
Köper du fler produkter vid olika tillfällen, slås dina köp ihop till en order
och det skickas ett nytt automatiskt vinnarmail för samfrakt.

---------------------------------

Objektnr 631641470

Visningar 84

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Bil Flagga Ayrton Senna - Formel 1-förare. Posterflagga Samlarobj från 90-talet

Pris

500 kr

Charliesmusic

Tibro, Sverige

5.0

Företag

Toppsäljare

3 788 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar|Fri frakt över 2 099 kr

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?