Beskrivning

Den nionde april. Nazitysklands invasion av Norge 1940, av Michael Tamelander och Niklas Zetterling

Den nionde april skildrar tyskarnas invasion i Norge, som ledde till att Skandinavien drogs in i andra världskriget. Här rullas de dramatiska händelserna upp, från det politiska spelet före invasionen fram till den allierade evakueringen av Narvik två månader senare.

Senare forskning har visat att fälttåget grundade sig på felaktiga föreställningar om motståndarna och deras strategiska planering, såväl från Tysklands som från västmakternas sida. Detta kan vara förklaringen till det kaos som kännetecknade invasionens första dygn. Författarna belyser de många misstag som begicks på bägge sidor och hur några få personers initiativ räddade tyskarna från det som kunde ha blivit deras första svidande nederlag. Boken behandlar även de allierades tafatta försök att återta initiativet i centrala Norge.

Författarna lämnar betydande utrymme åt diskussioner kring alternativa händelseutvecklingar, särskilt kring möjligheterna att förhindra invasionen och ockupationen. Den nionde april är illustrerad med 35 kartor som visar operationen steg för steg.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick! Boken är rikligt illustrerad med tydliga, svartvita kartor.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 235/155 mm
Ryggbredd ca 25 mm
Vikt ca 525 gram
Sidantal 320
Författare Michael Tamelander & Niklas Zetterling
Förlag Historiska Media
Utgivningsår 2006
Språk svenska
ISBN 91-85057-28-2

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr där den fina boken kommer att kunna bli mycket väl emballerad. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632169946

Visningar 27

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 11 maj 18:47

Den nionde april. Nazitysklands invasion av Norge 1940

Utropspris

|0 Bud

90 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 803 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?