Beskrivning

Dödligt angrepp – miniubåtsräden mot slagskeppet Tirpitz, av Alf R. Jacobsen

I september 1943 transporterades fem brittiska miniubåtar med högexplosiv last mot den norska kusten. Målet för uppdraget var att sänka det tyska slagskeppet Tirpitz. Tre av miniubåtarna lyckades ta sig igenom de till synes ogenomträngliga minfälten in i den tyska marinbasen. När miniubåtarna X6 och X7 placerade sina sprängladdningar under kölen på Tirpitz blev de beskjutna och manskapet togs till fånga. X5 försvann och har aldrig återfunnits.

I Dödligt angrepp skildrar Alf R. Jacobsen angreppet mot slagskeppet Tirpitz så som det upplevdes från norskt, tyskt och brittiskt håll. På ett mästerligt sätt flätar han samman skildringen av denna dramatiska händelse med en beskrivning av det mångåriga arbetet med att lösa mysteriet kring X5:s försvinnande.

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i nyskick. Boken är illustrerad med svartvita kartor och fotografier.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 233/162 mm
Ryggbredd ca 25 mm
Vikt ca 570 gram
Sidantal 283
Författare Alf R. Jacobsen
Förlag Natur & Kultur
Språk svenska
Utgivningsår 2005
ISBN 91-27-11186-5

Porto:Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632075927

Visningar 20

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 10 maj 17:52

Dödligt angrepp – miniubåtsräden mot slagskeppet Tirpitz

Utropspris

|0 Bud

90 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 807 omdömen