Beskrivning

Scharnhorst - Ett slagskepps undergång, av Alf R. Jacobsen

”Klockan halv åtta låg styrbordssidan redan under vatten och eldaren Helmut Feifer gled nedåt utefter däcket tills han stötte mot en 20 millimeters luftvärnskanon. Med en kraftansträngning lyckades han klänga sig fast. För varje andetag han tog kände han den kväljande och obehagliga stanken av krut och brinnande olja. Han var mörbultad och alla hans leder värkte. I öronen ljöd fortfarande skriken från de sårade och skadade, från alla de som lämnats kvar med sönderskjutna lemmar i gångar och i sjukinredningen. Runt omkring honom reste sig vågorna som svarta och sönderslitna klippväggar. Vinden var hård och iskall.”


Slagkryssaren Scharnhorst var skeppet som inte kunde sjunka. När hon i storm och mörker annandag jul 1943 sänktes av en överlägsen allierad styrka utanför Nordkap var det en stor seger för de allierade och en tragedi för den tyska marinen. Endast 36 ur besättningen på 1 986 unga män överlevde granatexplosionerna och det väntande iskalla havet.

Jacobsens bok är spännande som en deckare, med en mästerlig skildring av slaget som det upplevdes från norskt, tyskt och brittiskt håll.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick. Den är sparsamt illustrerad med svartvita fotografier, kartor och skisser.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 235/165 mm
Ryggbredd ca 20 mm
Vikt ca 545 gram
Sidantal 283
Författare Alf R. Jacobsen
Förlag Natur och Kultur
Utgivningsår 2007
Språk svenska
ISBN 91-27-08842-9

Porto:Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632075916

Visningar 45

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 10 maj 17:52

Scharnhorst - Ett slagskepps undergång

Utropspris

|0 Bud

85 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 803 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?