Beskrivning

Dödlig resa - Svenska handelsflottans förluster 1939–1945

De ohyggliga fasor och umbäranden som det svenska sjöfolkets kvinnor och män utsattes för under andra världskriget är för de flesta I dag tämligen okända. Bokens många gripande människoöden, fyllda av dramatik och tragedi, men också av heroism, livsvilja och yrkesstolthet, ger en insikt om de stora uppoffringar som de här människorna gjorde för att bidra till den svenska folkförsörjningen under ofredsåren.

Även för den som är intresserad av de olycksdrabbade fartygen och deras historia är boken en guldgruva. En inledande bakgrundsbeskrivning av den svenska handelsflottan och dess utveckling samt sjöfolkets villkor, ger en ökad förståelse för den dramatiska fortsättningen. Genom att författaren sätter in fartygsförlusterna i sitt historiska sammanhang får läsaren också en god inblick i den svenska handelsflottans roll i andra världskrigets sjökrigshistoria

Den inbundna boken (kartonnage - med stiliga, blåa pärmar med guldtryck) i förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i mycket nära nyskick. Boken är rikligt illustrerad med fotografier och kartor i svartvitt.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 230/230 mm
Ryggbredd ca 22 mm
Vikt ca 1060 gram
Sidantal 256
Författare Richard Areschough
Förlag Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek (SMB)
Utgivningsår 2008
Språk svenska
ISBN 91-85789-26-9

Porto:Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632075704

Visningar 36

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 10 maj 17:49

Dödlig resa - Svenska handelsflottans förluster 1939–1945

Utropspris

|0 Bud

120 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 803 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?