Beskrivning

Kay Bojesens apa i teak och limba, i den storlek som brukar betecknas som ”liten”, ca 20 cm hög från tå till hjässa.

Det här är en äldre apa, med den äldre ”Copyright”-stämpeln i den brännmärkta varianten som följde på den tryckta, gissningsvis tillverkad på 80- eller 90-talet.

Träet är vackert ådrat med en fint patinerad varm ton, något som brukar ta minst ett decennium, ofta mer, att uppnå - en milsvid skillnad från den plantage-teak som används till de nyproducerade aporna.

Skick och anmärkningar: Gummibandet som håller benen har bra spänning och gör det lätt att positionera dem som man vill. Armarna är lite lösare - om det är viktigt att kunna ställa dem i valfri vinkel rekommenderar jag att byta det bandet. Apan har en limmad lagning på höger fot, se bild 8. På höger hand finns en skåra, ca 1 mm djup, se bild 9. På övre delen av vänster lår anas en antydan till en minimal spricka, se bild 10. Dessa skavanker har funnits så länge jag har ägt apan, vilket är ganska många år, och är inte värre än att jag inte såg dem förrän det var dags att ta bilderna. Och då är jag en väldigt kräsen ap-husse. Resten av apan är i mycket fint skick, inte minst huvudet som ofta får ta en del smällar är här helt med skarpa linjer. Helhetsintrycket är alltså mycket gott, men jag hänvisar till bilderna för egen uppfattning.

Objektsnr 630608854

Visningar 2 671

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 28 apr 21:17

Kay Bojesen apa 20 cm

Slutpris

|

1 036 kr

Auktionen är avslutad

melsungen vann auktionen

jeanprouve

Malmö, Sverige

5.0

jeanprouve

Verifierad

Toppsäljare

278 omdömen

Mer från säljaren

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?