Beskrivning

Indisk dörr med snygga beslag.

Denna dörr är avsedd som dekoration även om den med små justeringar skulle kunna användas i dagligt bruk. Dock är den lägre höjden (182 cm) för oss välväxta svenskar ett problem men det kanske skulle fungera som en ingång till ett vinförråd? Vi tror mest på dekoration, exempelvis i ett uterum. Dörrar väcker känslor och när du besöker ett hem är det första man möter, Dörren. Därför har dörrar i stor utsträckning blivit identiteten till vårt hem. Vi kan inte föreställa oss ett hem utan dörr. Det finns olika stilar av dörrar du kan stöta på, moderna, traditionella, samtida och så vidare.

Men inget slår de traditionella indiska dörrarna där varje dörr är ett konstverk. Se bara på denna skönhet men även generellt: den traditionella indiska dörren är fortfarande favoriten bland alla.

Preferenser

Dokumentation saknas men denna dörr kan vara mycket gammal. Vad vi vet är att den är tillverkad i träslaget Dalbergia latifolia eller som den på engelska kallas: Indian rosewood. Här i Sverige kallar vi det för indisk palisander och internationellt kallas träslaget för Shisham

Mått

Bredd: 96 cm

Höjd: 182 cm

Tjocklek: 12 cm

Artikelnummer: 977129

Objektsnr 630780454

Visningar 32

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 24 apr 20:34

Gammal indisk dörr, snygga detaljer

Utropspris

|0 Bud

4 500 kr

Auktionen avslutades utan bud

HighlandsHome

NORRKÖPING, Sverige

4.8

HighlandsHome

Företag

Toppsäljare

24 393 omdömen

Mer från säljaren

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?