Beskrivning

OPERATION VALKYRIE:
Operation Valkyrie berättar den häpnadsväckande sanna historien om en djärv tysk komplott för att mörda Adolf Hitler – och mannen som riskerade allt för att få det att hända. Sebastian Koch (The Lives of Others) spelar huvudrollen som Clause von Stauffenberg, en en gång idealistisk tysk arméöverste vars exponering för krigstida grymheter och personliga stridsskador får honom att konspirera för att eliminera den maktgalna Führern. Den heroiska berättelsen är fortfarande ett fascinerande, måste-se exempel på det tyska motståndet mot Hitlers förtryck.
HITLER THE RISE OF EVIL:
Robert Carlyle spelar huvudrollen som den tyska diktatorn när han tog makten i denna tv-miniserie. Efter att ha tillbringat åratal som frustrerad konstnär i Wien tar Adolf Hitler värvning i den tyska armén under första världskriget. Förbittrad av Tysklands nederlag börjar Hitler sin gradvisa uppgång till makten i det nybildade nationalsocialistiska partiet. Samtidigt inleder han ett torterat förhållande med sin halvsysterdotter Geli (Jena Malone), och ett mer stabilt förhållande med den hängivna Eva Braun (Zoe Telford). Samtidigt kommenterar den antinazistiska journalisten Fritz Gerlich (Matthew Modine) framväxten av det stärkta nazistpartiet, som är tvungen att registrera det växande våldet i sitt land när Hitler uppnår kanslerämbetet 1933 och börjar dra in Tyskland i kriget som kommer att förstöra. Det.
DJÄVULENS ARKITEKT:
Hitlers vision om det Tredje Riket krävde ett världskrig, en nyordning och en fasansfull utrensning. Men också en arkitekt, som kunde förverkliga drömmarna om ett nytt imperium. Albert Speer blev snabbt en av Hitlers närmaste män och hans enda riktiga vän. Ingen annan hade en sådan insyn i Führerns tankevärld, ett sådant inflytande över hans beslut. Vid Nürnberg-rättegången förklarade Speer sig oskyldig, och undslapp galgen med en hårsmån. Men talade han sanning, mannen som kallades Djävulens Arkitekt? Den flerfaldigt prisbelönade miniserien "Djävulens Arkitekt", med Sebastian Koch från Oscarvinnaren "De Andras Liv", bygger delvis på Speers egna memoarer. Aldrig för har någon kommit monstret – och människan – Adolf Hitler så hisnande nära. Aldrig förr har frågan varit närmare ett svar: Hur kunde det hända?
SOPHIE SCHOLL:
Våren 1943 förlorar nazisterna slaget om Stalingrad. I München förmedlar motståndsrörelsen Den Vita Rosen sitt anti-Hitlerbudskap via flygblad och slagord målade på väggar och torg. Gestapo har resultatlöst jagat dem i över ett år. Syskonen Sophie och Hans Scholl är två av organisationens förgrundsfigurer.

På morgonen den 18 februari lägger Sophie och Hans ut flygblad på universitetsområdet. De blir angivna av en vaktmästare och omedelbart gripna av Gestapo. Sophie förhörs av den korrekte Gestapo-officeren Mohr. Hon förnekar all inblandning och hävdar att anklagelserna mot henne och brodern är falska. Förhöret blir till en psykologisk kamp mellan Gestapo-officeren och Sophie, där hon ljuger och dementerar så uppriktigt och trovärdigt att Mohr luras av hennes oskyldiga yttre och är på väg att släppa henne. Men så kommer broderns erkännande.

Objektnr 606378916

Visningar 94

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

WORLD WAR 2 TREDJE RIKET 4 KRIGSFILMER 11 TIMMAR (OPERATION VALKYRIE,HITLER THE

Pris

70 kr

ghost 64

Katrineholm, Sverige

5.0

Företag

Toppsäljare

20 818 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?