Beskrivning

Ved - allt om huggning, stapling och torkning - och vedeldningens själ, av Lars Mytting

Den här boken är en komplett informationskälla om ved. Författaren Lars Mytting har samlat erfarenheter från fullfjädrade vedeldare samt från en rad ledande forskare. Ved är späckad med fakta om inköp av ved, staplingsmetoder, torkning och eldning. Dessutom innehåller boken avsnitt om skogsskötsel, miljöaspekter, motorsåghistoria och olika sorters eldstäder.

Ved är en nyttig bok som ger värdefull insikt för alla som eldar med ved både för dem som handlar veden i säck eller hugger lite på fritiden, och de riktiga vedentusiasterna. Det finns mycket pengar att spara på att använda rätt eldstad och en korrekt eldningsmetod och glädjen över brasan blir ännu större. I Norge har Ved blivit en försäljningssuccé med 100 000 försålda exemplar på kort tid.

Den svenska utgåvan har anpassats efter svensk eldningstradition, en nödvändighet då norrmännen i huvudsak eldar i eldstäder av gjutjärn, medan få har kakelugnar som på norska heter just svenskeovn. Den svenska utgåvan innehåller 16 extra sidor med extrakapitel om kakelugnar och mer bildmaterial.

”Något så osannolikt som en riktig "page turner" om ved! Underhållande, filosofisk, intressant och späckad med kunskap och information. Jag har, tack vare denna bok, en nyvunnen passion för ved. Det är inte bara en faktabok utan även en bok som roar och säkert skänker många trivsamma lästimmar. Hardware och poesi utan träsmak!”

Gå gärna in på Lars egen hemsida.

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i nyskick. Boken är rikligt illustrerad med fina fotografier, främst i färg.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 230/160 mm
Ryggbredd ca 20 mm
Vikt ca 555 gram
Sidantal 175
Författare Lars Mytting
Förlag Natur & Kultur
Språk svenska
Utgivningsår 2012
ISBN 91-27-13396-9

Porto:Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: Vänligen betala inom 2 dagar efter avslutad auktion!

Objektnr 632171370

Visningar 17

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 11 maj 18:58

Ved - allt om huggning, stapling och torkning

Utropspris

|0 Bud

150 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 963 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?