Beskrivning

Den finns i Hällefors tätort. Ägarbyte sker via nätet så ta med körkortet. Betalning ska ske inom tre bankdagar eller vid upphämtning.

En Volvo 460 av sista årsmodellen i det lyxigaste utförandet, SE 2.0, med sådan utrustning som ABS, krockkudde för föraren, elfönster fram o bak, elspeglar, dimljus fram o bak, klädsel i halvläder med armstöd och sportfjädring.

Den beter sig fint på vägen och med dess varvvilliga motor på 108 hk och 165 Nm så är den riktigt rolig att köra, men går även snålt om man så vill; jag har själv mätt upp 0,585 l/mil på sträckan Hällefors-Fellingsbro tur o retur. Den manuella växellådan funkar fint i mitt tycke. Skatten å 1557 kr ska betalas i juni och den är besiktad t.o.m. augusti.

Den står just nu på Nokian Nordman 8-dubbdäck inköpta 2023 på plåtfälgar. Den har också en uppsättning fräscha Mazzini Eco307-sommardäck från 2021 på original-lättmetallfälgen Pictor (se sista bilden).

Jag har bytt vänster strålkastare och styrled efter att den fick nedslag på dem förra besiktningen. En bättre begagnad höger strålkastare och ny höger styrled följer med. Utöver det har jag bytt tändstift och -kablar samt monterat GAS Alpha 5,25" högtalare i hatthyllan (det satt andra utslitna högtalare där innan). Det följer även med ett nytt kamremskit från Gates (bör bytas i sommar), en ny hjulhuskant för höger bak, en Haynesbok och lite annat smått.

Medan den tar dig från A till B utan bekymmer så har den en bunt olika småfel, som att drivaxeldamasken på höger sida är dålig (jag har ej upplevt några problem med drivaxeln i sig), fönsterhissarna bak funkar ej, fönstret höger fram säckar lite när man öppnar det, vindrutan har en spricka på passagerarsidan (inget som besiktningen anmärkte på), hjulhusen bak är rostiga (särskilt höger sida), blinkersspaken går inte tillbaka automatiskt och den läcker lite motorolja och kylarvätska. Den fick anmärkning på damasken och infästningen till en länkarm för bakaxeln, men jag tyckte att den såg ok ut.

Objektnr 632226675

Visningar 102

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 5 maj 11:29

1996 Volvo 460 SE 2.0 besiktad augusti ut

Utropspris

|0 Bud

5 000 kr

Auktionen avslutades utan bud

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?