Beskrivning

Du får ca 60 g jordärtskockor, skockorna är ca 2-5 cm långa. Sannolikt omkring 2-4 st, beroende på storlek. Det kan ha skjutit skott från dem som på bilden, men osäkert hur långt det har kommit. Oavsett är det bara att stoppa skockorna i jorden, och sedan hålla jorden fuktig, så kommer de komma upp. Ibland kan det vara flisor, eller delar av skockor, men även dessa skjuter skott, ofta flera från samma skocka. Men majoriteten av de knölar jag skickar är alltid hela.

Sättes en bit ner i jorden, på odlingen. Plantera gärna i pallkrage eller var medveten om att de kan vara svåra att bli av med då de väl etablerat sig. De sprider sig lätt och varje knöl kan bli 5-10 nya eller ännu flera.

Plantorna blir upp till 2 m höga med gula solrosliknande blommor framåt sommaren. Själva knölarna växer till sig bäst på hösten och man skördar sen höst (september/oktober) och framåt under vintern eller till våren (vid april/maj börjar de gro). Spara kvar några knölar i jorden för nästa års skörd. Även delar av knölar och flisor ger nya plantor, otrolig växtkraft! Denna sort är väldigt tålig och rikgivande, tål torka, du kan rentav glömma dem en hel sommar och de kommer ändå växa på.

Knölarna bör skalas (efter kokning) och kan kokas eller stekas lätt, ätas råa och blir ett krispigt tillbehör eller ugnsrostad, eller göras mos av. De är en delikatess!

Har odlats giftfritt. Och aldrig haft några besvär med ohyra eller liknande.

Skockorna postas må-tis. De tas då direkt ur jorden och packas. Jag packar dem fuktigt och det är sedan viktigt att de hålls fuktiga tills de hamnar i jorden, alltså, de ska inte torka ut helt.

Objektnr 631368968

Visningar 56

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 26 maj 22:36

Jordärtskockor, 60 g, gammal finsk sort, blommande,högvuxna och ger stor skörd

Pris

39 kr
Annonsen är avslutad

kbark

Varnhem, Sverige

4.9

Verifierad

Toppsäljare

1 006 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?