Beskrivning

Den thailändska auberginen, eller äggplanta som den ibland kallas, är en variant av Kermit-auberginen och finns i en mängd olika färger. De avlånga gröna används i det thailändska köket; Thailändsk aubergine är känd som mak heua yaow och det är en viktig ingrediens i många curryrätter. När du gör en röd eller grön curry skärs auberginen i tärningar och kokas i currysåsen. De blir mjuka och absorberar såsen och dess smak.

Långsamväxande och värmekrävande. Odlas ungefär som tomat, Trivs i stora krukor t.ex. på en balkong eller varm uteplats. För buskig växt toppas plantan efter 5-6 blad. Skörda frukter efterhand. Mycket vatten och näring.

Sådd: Feb-Maj (inomhus) det rekommenderas använda miniväxthus (se sista bilder) eller en plastpåse med hål i - detta gör att fuktighet bevaras bättre i krukan.
Plantas ut: Juni - det rekommenderas odla i växthus eller en varm och solrik balkong, husvägg el.l.
Plantavstånd: 60 cm.
Skörd: Aug-Okt (eller ännu länger i uppvärmd växthus)
Grobarhet: 70 %
Antal frön: 4
Färg: vit/grön... Skörda tidigt för vitare aubergine, om du låter den hänga kvar kommer den bli mer grön - kanske bäst att skörda däremellan...

För mer information om odlina av aubergine: http://www.odla.nu/vaxtlexikon/aggplanta
-----

Jag använder Tradera's automatiska vinstmejl; betalingsuppgifter/övrig info kommer därför följa med Tradera's vinnarmail. Betalning inom 3 dagar (1 vecka om du inväntar andra fröauktioner - Frö-auktioner samfraktas på samma fraktkostnad*).

Objektnr 632451614

Visningar 20

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 9 maj 20:10

Brinjal - Thai grön avlång aubergin / äggplanta - 4 frön

Utropspris

|0 Bud

12 kr

Slutar om

MYHRE100

TIBRO, Sverige

5.0

MYHRE100

Verifierad

Toppsäljare

4 914 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?