Beskrivning

Ett så fint palettblad med eklövsformade blad, mönstrade i en rik färgblandning av rosa, persika, guld, scharlakansrött , vinrött,olivgrönt och lime. Plantorna är välgrenade och stabila.
Colocha-serien är känd för sin vädertålighet, ett bra val även utomhus under sommaren. Höjd: 45 centimeter.
Så fröna inomhus i såjord i april-maj eller under hela året om du har tillgång till växtbelysning. Fröna är ljusgroende, fukta bara jorden och tryck ner fröerna lätt på jordytan. Täck sådden med gladpack som du gjort lufthål i. Ställ först sådden varmt och ljust. Placeras ljust och svalare efter groning. Utplantera, efter avhärdning, när risken för nattfrost är över eller ha palettbladen som krukväxt inomhus. Toppa plantan regelbundet så får den ett buskigare växtsätt. Ta bort eventuella blomknoppar, bladen bleknar om plantan får gå i blom.

Påsen innehåller omkring 25 frön. Fröna är paketerade i en lufttät innerpåse.

Grobarhet i laboratorietest: 92%.

Palettblad kan sås hela året om. Vintertid kräver den dock växtbelysning för att inte bli ranglig.

Fröerna är färska, inhandlade från erkända europeiska fröhandlare och har hög grobarhet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar merparten. Samfraktar gärna auktioner och köp som går ut med maximalt tre dagars mellanrum. Ett porto räcker för upp till tio fröpåsar. Denna påse väger lite mer än vanligt. Vid samfrakt kan portot därför bli något högre.

Objektnr 616516297

Visningar 480

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Palettblad ’Colocha Scarlet’

Pris

45 kr

Frejasfröer

Dalum, Sverige

5.0

Frejasfröer

Företag

Toppsäljare

2 704 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?