Beskrivning

20 frön av Akleja Antique Rose mörkrosa.
Akleja Antique Rose, Aquilegia vulgaris, har mörkrosa vackra blommor. Ser ut som små älvor i skira kjolar. Aklejan är perenn och är en av våra mest älskade gammaldags trädgårdsväxter. Trivs både i sol och halvskugga. De sprider sig lätt i trädgården. Blommar första gången året efter sådd. De torra frökapslarna kan användas i torkade arrangemang.

Maila gärna vid frågor.

Odlingsråd:
Såtid: förodla januari-mars eller direktså april-juni, september-november.
Sådjup: 0 cm.
Plantavstånd: 20 cm.
Radavstånd: 30 cm.
Höjd: 60 cm.
Blommar: juni, juli och augusti.
Livslängd: Flerårig.

Förodla: Så inomhus i krukor i januari-mars. Håll jorden fuktig, Plantera ut i juni.

Direktså: så i april-juni eller september-november utomhus direkt på växtplatsen. Håll jorden fuktig.

Så på våren eller hösten, på uppluckrad mark, täcks inte. Är lätt att så, bara att luckra upp jorden och sen strö ut fröna. Kan förodlas inne januari-mars för senare utplantering. Fröet gror i ljus och bör inte täckas. Låt stå inne ett dygn och ställ sen ut i kylan. Kan gro även utan kylning men det blir färre plantor då. Blommar året därpå.

Jag sådde Aklejafrön på våren utan att känna till detta om att gro i ljus, så jag myllade ner dem lite i jorden som vanligt och de växte upp fint ändå.

Den trivs i kalkhaltig jord och både i ljus och skugga men blommar längre på skuggiga växtplatser, där blomningen kan fortsätta i 4-8 veckor. Aklejans krav är mycket anspråkslösa, men den trivs inte i torrt och tycker inte om att bli flyttad.
Den ger många frön så man lätt får fler plantor. Om man inte vill det är det bara att plocka bort fröställningarna. Bilderna är från blommor i min egen trädgård.

Objektnr 248918978

Visningar 14 863

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Akleja Antique Rose Mörk Rosa 20 Frön

Pris

13 kr

citronchoklad

Väddö, Sverige

5.0

citronchoklad

Verifierad

Toppsäljare

6 866 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?