Beskrivning

Låt oss fördjupa oss i detaljerna om myntet 10 Piastres Republique Libanaise från 1961:

Fysiska aspekter:
Material: 10 Piastres-myntet från Libanon 1961 är tillverkat av koppar-nickel.

Mått: Den har en diameter på cirka 26 millimeter.

Vikt: Vikten på myntet är cirka 6 gram.

Design: Ena sidan av myntet har ett skepp, medan den andra sidan visar ett träd.

Fartyget symboliserar Libanons maritima arv och dess betydelse som handelsnation, samtidigt som trädet representerar landets rika naturresurser och jordbrukssektor.

Trädet som avbildas på myntet 10 Piastres Republique Libanaise från 1961 identifieras ofta som Libanons ceder (Cedrus libani). Libanons ceder är en art av ceder som är infödd i bergen i Medelhavsområdet, inklusive Libanon.
Det har varit en symbol för Libanon i århundraden och har betydande kulturell och historisk betydelse för landet. Libanons ceder har nämnts i gamla texter, inklusive Bibeln, och har förknippats med styrka, livslängd och motståndskraft.
Den har använts som en symbol för Libanons nationella identitet och har dykt upp på olika libanesiska emblem, flaggor och mynt genom historien.

Historisk och kulturell betydelse som
10 Piastres-myntet från 1961 har är en stor betydelse för Libanon eftersom det representerar en period av stabilitet och ekonomisk tillväxt.
Libanon blev självständigt från franskt mandatstyre 1943, och 1961 var landet fokuserat på modernisering och utveckling.

Skapandet av 10 Piastres-myntet från 1961 skulle ha involverat tjänstemän från Libanons central bank, såväl som designers ansvariga för myntets bildspråk.
Utgivningen av myntet 10 Piastres syftade till att främja nationell identitet och stolthet, samt att underlätta handeln, både handel inom Libanon och utomlands.
Libanons ekonomi växte i början av 1960-talet, och myntet speglade landets strävanden efter fortsatt välstånd och utveckling.

Att hålla 10 Piastres-myntet från 1961 kopplar dig till Libanons historia och arv, vilket påminner dig om landets maritima och jordbrukstraditioner.
Idag fungerar myntet som en påtaglig länk till
Libanons förflutna och dess resa mot modernisering och ekonomisk utveckling.

Dess betydelse i dagens period ligger i dess förmåga att framkalla en känsla av nationell stolthet och identitet bland libanesiska människor, samt en påminnelse om landets motståndskraft och uthållighet.

Ekonomiskt har myntet ett värde som samlarobjekt, med dess historiska betydelse som bidrar till dess marknadspris.

Utbildningsmässigt ger det ett påtagligt sätt att lära sig om Libanons historia, kultur och ekonomi under det tidiga 1960-talet.

Du kan hitta det här myntet i ägo av numismatiska samlare eller numismatiska marknader och antikaffärer, där dess värde speglar både dess historiska betydelse och dess skick.

Sammanfattningsvis representerar myntet 10 Piastres Republique Libanaise från 1961 en betydande period i Libanons historia, som symboliserar landets sjöfarts- och jordbruksarv, såväl som dess ambitioner för ekonomisk tillväxt och modernisering.
Om du håller detta mynt i handen kan du ansluta till Libanons förflutna och uppskatta dess rika kulturella och historiska arv.

Objektnr 632204494

Visningar 62

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 18 maj 04:06

10 Piastres Republique Libanaise fran 1961. Mycket fint skick.

Utropspris

|0 Bud

3 kr

Auktionen avslutades utan bud

ELUWHIP

Hässelby, Sverige

4.9

ELUWHIP

Verifierad

Toppsäljare

119 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?