Beskrivning

Kunglig glans - Måleri, konsthantverk och möbler från Åmells konsthandel, av Gustav Beijer (redaktör och intendent på Åmells), Stina Odlinder-Haubo, Ursula Sjöberg, Christina Wistman och Per Myrehed (foto)

När nordens ledande konsthandel valde att visa möbler och konsthantverk är det en imponerande utställning med kunglig proveniens.

I Kunglig glans får läsaren en inblick i den prakt som under århundradena varit förbehållen kungligheter. Just prakten och den kungliga anknytningen utgör den röda tråden i urvalet som även kunde ses på en utställning på Åmells konsthandel i Stockholm 2010.

En magnifik silverbägare tillverkad av den tyske mästaren Abraham Drentwett, som även gjorde drottning Kristinas silvertron, bör nämnas, liksom de sällsynt välbevarade delarna ur Gripsholmsservisen, som det svenska Ostindiska kompaniet skänkte till Gustav III.

Med vissa undantag var det som visades på "Kunglig glans" till salu.

Den inbundna boken (linneklotband) i förlagets dekorerade, linneklädda pärmar är helt ny och i mycket nära nyskick. Boken är mycket rikligt illustrerad med magnifika fotografier i färg.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 293/228 mm
Ryggbredd ca 22 mm
Vikt ca 1385 gram
Sidantal 224
Redaktör Gustav Beijer
Förlag Arena/Åmells Art Books
Språk svenska
Utgivningsår 2010
ISBN 91-7843-324-7

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: Vänligen betala inom 2 dagar efter avslutad auktion!

Objektnr 633820997

Visningar 24

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 28 maj 17:49

Kunglig glans - Måleri, konsthantverk och möbler

Utropspris

|0 Bud

150 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 981 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?