Beskrivning

Sanslöst häftig äldre egyptisk revival brosch / hänge av silver med infattad blå skarabé i egyptisk faience. Har Egyptisk silverstämpel (se bild 7 och 8). Vet inte alls ålder på denna då jag saknar proviniensen men jag gissar utifrån snarlika smycken jag sett att själva silversmycket sannolikt är från första halvan av 1900-talet, kanske till och med 10-20 talet och eventuellt ännu äldre. Hur gammal skarabén är ännu svårare att veta. Det kan vara från 1900-talets första hälft eller kanske mycket äldre än själva silversmycket. Det har sålts liknande smycken med skarabé på auktion, bland annat en skarabé med i princip samma smyckesinfattning på auktionsverket 2019 där själva skarabén var mycket gammal. Smycket kan både bäras som hänge och brosch (se bild 6).
Total vikt ca 24 gram. Höjd ca 5cm, bredd ca 4cm, tjocklek med sten och lås ca 2cm.
Du får själv bilda dig en uppfattning om detta smycke och dess ålder. Trots oklar historik är det ett helt fantastiskt smycke!!

Betalning skall ske snarast eller max tre dagar efter avslutad auktion. Din betalning bekräftas alltid av mig.

Jag skickar så snart som möjligt efter mottagen betalning men har många annonser ute så räkna med att det kan ta upp till 7-10 dagar för mig att packa och få iväg paketet. Självklart gör jag mitt bästa för att skicka så snart som möjligt. Behöver du din vara snabbt av någon anledning, ta kontakt med mig så kan vi nog lösa det.

Jag samfraktar om möjligt (om du köper fler saker inom tre dagar). Mindre saker med lågt värde skickas via posten som brev. Jag skickar annars det mesta med Schenker som jag upplever som en bra och trygg speditör. Ditt paket är då också både spårbart och försäkrat för förlust och skada upp till 5000 kronor. För saker med högre värde rekommenderar jag att skicka paketet som rekommenderat och försäkrat paket via posten. Be mig då om prisestimat. Jag personligen ansvarar inte för paket som skadas eller försvinner efter att jag lämnat det till transportören.

Föremålen säljes i befintligt skick så titta noga på bilderna.
International buyers outside EU need to contact me for correct shipment cost for this piece of Egyptian scarab in silver jewellery.

Objektnr 634261357

Visningar 48

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 2 jun 23:09

Egyptisk äldre revival brosch / hänge i silver med skarabé! Otroligt häftig!

Utropspris

|0 Bud

399 kr

Auktionen avslutades utan bud

Kevlarboy

Stockholm, Sverige

4.9

Verifierad

Toppsäljare

662 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?